Eenvoud bij domotica-integratie in het Kornhuys

1 like Reageer als eerste! 28-02-2019
In het Kornhuys gaan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand. De woon-zorgboerderij voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking wordt energiebewust verwarmd en gekoeld. Via het Siemens Synco700 regelsysteem zijn de e- en w-installaties eenvoudig en kostenbewust met elkaar geïntegreerd.

Het Kornhuys is een kleinschalig woon-zorgproject in het Brabantse dorp Dussen. Boerderij het Kornhuys, met aangrenzend een historische tuin en fruitboomgaard, is gebouwd in 1767 en bezit de status van rijksmonument. Vanaf 1913 tot en met 2000 deed ze drie generaties dienst als klompenmakerij. Familielid en pandeigenaar Ad van den Ouweland nam het initiatief om er een woon-zorglocatie van te maken waar 24 uurs-kwaliteitszorg, individuele begeleiding en ondersteuning wordt geboden aan jonge mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Duurzame restauratie

De voormalige schuur is ingericht als gemeenschappelijke ruimte voor dagbesteding en -opvang. Aangrenzend zijn negen zelfstandige woonappartementen ontstaan. Voor kortstondige verblijven staan twee logeervertrekken ter beschikking. Sinds juni 2018 vormt deze bijzondere locatie een veilig, vertrouwd thuis voor de bewoners, ouders, verwanten en bezoekers. Het gerestaureerde pand voldoet aan de hedendaagse gebruiks- en comfortnormen. Het is voorzien van toekomstbestendige, effici├źnte technologie die gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen. Met een zonneboiler, een duo warmtepomp en een CV-ketel worden op duurzame wijze tapwater verwarmd, vloeren verwarmd en gekoeld.

www.siemens.nl/sbt/hvac