Geavanceerd verlichtingsconcept met automatische besturing

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Vanuit een duurzame traditie en zorgzaamheid voor de 60 medewerkers, paste voedselproducent Go-Tan in de nieuwe fabriekshal een innovatief, gloednieuw verlichtingsconcept toe. Een verlichtingsconcept dat het beste van twee werelden biedt: duurzame, comfortabele led-lijnverlichting met geautomatiseerde aansturing van KNX.

Wie kent ze niet? De woksauzen, seroendeng, kroepoek en sambal van Go-Tan. De typisch oosterse smaken komen uit de fabriek van de familie Go in Kesteren. Bij het ontwerp van een nieuwe fabriekshal met magazijn op de productielocatie, was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt voor de familie Go. Ook voor wat betreft de elektrotechnische installatie. Duurzaamheid voor het milieu, maar ook voor de mens en het bedrijf zelf. Zo is er voor een gloednieuw verlichtingsconcept gekozen dat aan al die criteria voldoet. Het gaat hier om koppelbare led-lijnverlichting die gelijkmatig licht en optimale efficiency biedt.

Per vak geprogrammeerd
De lichtsturingen worden verzorgd door KNX. Zo werd het mogelijk om in de productiehal alle verlichting per vak te programmeren op verschillende lichtniveaus. In het magazijn start de verlichting bij het inschakelen automatisch op 100%, in de productiehal geldt standaard een lager lichtniveau. KNX zorgt daarmee voor een nog lager energieverbruik en maakt het mogelijk om bij veroudering van de armaturen – en wellicht vermindering van de lichtopbrengst – op te schalen naar bijvoorbeeld 90% van het maximum in de productiehal. Zo blijft de lichtkwaliteit voor de medewerkers altijd stabiel en aangenaam.

Download PDF