Historisch pand met hypermoderne installatietechniek

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Bij de renovatie van dit ruim honderd jaar oude pand wist eigenaresse Dorien Hendrix precies wat ze wilde: het beste van het beste. Het gebouw werd omgetoverd tot een modern brasserie-hotel waar het goed vertoeven is. En waar de gebouwautomatisering heel veel taken uit handen neemt.

Voor de verlichting aan de gevel en in de receptie, de zalen, de bar en de brasserie is een KNX-installatie toegepast. Ook de besturing van de zonwering is hierin geïntegreerd. Alle andere meet- en regeltechniek is vervolgens aan elkaar gekoppeld - waaronder die voor de klimaatinstallaties en de audio- en video apparatuur - zodat alle functies in de publieke ruimtes nu centraal te bedienen zijn.

Alles in 'de juiste stand'
Bij het ‘in gebruik’ stellen van een feestzaal, schieten de verlichting en de temperaturen meteen in de juiste stand. Na afloop is met de centrale uit-knop van een ruimte alles in één keer weer in de stand-by stand te zetten. In de hotelkamers werken de verlichting en de fancoil-units op aanwezigheid. Zodra gasten hun KNX-kaartlezer in de daarvoor bestemde houder steken, gaat de verwarming in de geprogrammeerde stand en is de verlichting naar wens te schakelen en dimmen met de KNX-wandtasters.

Gebruiksgemak en beleving
Alles werkt precies zoals de eigenaresse voor ogen had: een systeem dat ten dienste staat van de functionaliteit, het gebruiksgemak en de beleving. Daarvoor gooide zij en haar chef-kok het oorspronkelijke bestek volledig op z’n kop. Toen ze eenmaal van dichtbij hadden gezien - in showrooms, woningen en een hotelschool – wat KNX in de horeca aan waarde kan toevoegen, wilden ze meer. Veel meer.