Hypermodern woongenot dankzij domotica

Gerealiseerd in samenwerking met:
Benelec (Systeem integrator)

6 likes 2 reacties 22-05-2019
‘Het gevaar bestaat dat je als vakneuroot te veel dingen zichtbaar en stuurbaar wilt maken, maar je moet het de gebruiker juist niet te moeilijk maken. Iedereen moet er mee kunnen omgaan; de eigenaren, de huurders, maar ook de schoonmoeders. Dat is in dit geval absoluut gelukt. De eigenaar heeft er – juist door de eenvoud en het gemak – nu zo veel plezier in, dat hij zelfs de beheerfuncties en storingsmeldingen is gaan beheren.'

Het monumentale pand van vijf verdiepingen aan de Herengracht in Amsterdam was tot voor kort nog in gebruik als kantoor. De nieuwe eigenaar stripte het tot op het bot en maakte er een woonpaleis van.

Zelf bewoont het gezin de benedenetage en de eerste verdieping. De overige drie etages verhuren ze; in het luxe segment uiteraard.

Ruime woningen in hartje Amsterdam, die historie uitademen en hypermodern woongenot bieden. Want alles wat eigenaar Karel van der Gracht automatiseerde in de eigen woning, biedt hij ook de huurders van de appartementen. Niet eens om een streepje voor te hebben op de huurmarkt, maar puur om eigentijds comfort te garanderen. ‘Domotica heeft de toekomst; straks weten we niet anders. En waarom zou je het dan al niet toepassen, als de mogelijkheden er zijn en iedereen ermee overweg kan,’ redeneert Van der Gracht.

Lees verder in de bijlage...

(Bron: Techniek Nederland)


Download PDF