KNX; de ideale ‘sfeermaker’ in horecagelegenheden

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Dankzij de KNX-automatisering in Grand Bistro het Postkantoor kan elke leek de zaak openen en zorgen dat alles meteen in de juiste sfeer staat. Het pand heeft nog maar vier scéne-knoppen nodig: dag-diner-borrel-sluiten. Die omvatten alle regelingen voor licht, geluid en verwarming.

In restaurants draait alles om comfort en beleving. De techniek is daarbij zeer belangrijk, want die bepaalt voor een groot deel de sfeer en de uitstraling van een restaurant. En dus ook de omzet. De toepassing van technieken en technologieën in horecagelegenheden groeit. Om dat behapbaar te houden, is centrale bediening een must. Losse systemen leiden immers tot één chaotische knoppenmuur, met de bediening van de airco, de verwarming, de ventilatie, licht, geluid, beveiliging, de alarmering uit het invalidentoilet. Wordt daar nog maar eens wijs uit.

Altijd de optimale sfeer
De Friese horeca-ondernemer Agricola wist zelf precies hoe hij de instellingen wilde hebben. Maar het valt niet mee om dat gevoel, die gewenste beleving over te brengen aan steeds nieuwe, jonge medewerkers. Met als resultaat dat de verlichting vaak te scherp, de muziek te hard, de ruimtes te koud is. Nu KNX is aangesteld als sfeermaker, is hij er zeker van dat het pand steeds de optimale sfeer uitstraalt.

Download PDF