Ontwerper van luxe schepen wenst maximaal gemak in eigen pand

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Wanneer je het gemak van automatisering kent en ervaart, ga je het pas echt waarderen. Een stelling die zeker opgaat voor de eigenaren van Van Oossanen, een nautisch architectenbureau dat onder meer extreem luxe jachten ontwerpt. Toen deze architecten een ander bedrijfspand op het oog hadden, benutte de installateur het moment om hen een voorstel voor te leggen waarin hij - op basis van KNX - een volledig zorgeloze automatisering ontwierp voor de verlichting.

Van Oossanen wil in het nieuwe pand dat bij inschakelen van het alarm gelijktijdig alle verlichting uitgaat. Verder willen de eigenaren geen schakelaars aan de wanden. De installateur wist genoeg. De oplossing voor de wens van een eenvoudig en degelijk systeem dat het gemak en comfort biedt dat de eigenaren en hun medewerkers wensen was domotica.

Volledig automatisch met visualisatie
Zo kwamen de installateur en zijn adviseurs uit bij een KNX-systeem met eenvoudig te programmeren actors en een heldere visualisatie. Wanneer de eerste medewerker binnenkomt en het alarm eraf haalt, gaat alle ledverlichting in het pand branden. De eigenaren van Van Oossanen hebben een visualisatie voor de bediening via een app op hun tablet en telefoon hebben staan, zodat zij de verlichting ook handmatig kunnen bedienen. In een aantal specifieke ruimtes, zoals de vergaderzaal en de kantine, is de verlichting met schakelaars bedienbaar. De verlichting in de technische ruimtes gaat aan en uit via bewegingssensoren, zodat daar alleen licht brandt wanneer er iemand aanwezig is.

Download PDF