Slimme hotelkamers spaarzaam geregeld

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Het Eurohotel in Den Bosch maakt langzaam maar zeker alle kamers slim en duurzaam. De eerste 16 laten al zien dat daarmee een energiebesparing van 60% is te behalen. De KNX-automatisering draagt daar in belangrijke mate aan bij. Gasten kunnen het comfort in de hotelkamers naar eigen hand zetten, KNX zorgt ervoor dat dit zo spaarzaam mogelijk gebeurt.

In de gerenoveerde kamers van het Eurohotel kunnen de gasten zelf de omstandigheden creƫren die ze prettig vinden. Voor de bediening van de verlichting, de ventilatie en de temperatuur is een maatwerk-bedienpaneel geplaatst in elke verbouwde kamer. Het KNX-gebouwbeheersysteem waakt er op de achtergrond voor dat de gasten niet onnodig veel energie gebruiken. Het draagt behoorlijk bij aan de forse afname van het energiegebruik.

In gebruik, in comfortstand
Het systeem herkent wanneer er gasten in de kamer zijn en zet bij afwezigheid de functies in de stand-by stand. Zodra de kamer bewoond is, schakelen de installaties in de comfort-stand. De verlichting schakelt in op een ingestelde dimstand en afhankelijk van de temperatuur treedt de airco in werking voor verwarming of koeling. De ventilatie gaat aan om de lucht te verversen. Via het Het duurzame karakter komt ook terug in de installaties zelf. Zo is er led-verlichting aangebracht, zijn de radiatoren eruit gehaald en zorgt een warmtepomp in combinatie met een airconditioner voor elektrische verwarming en koeling.

Download PDF