Zaalreserveringssysteem bepaalt licht en temperatuur voor elke activiteit

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp kan je het krijgen zoals je het hebben wilt. Een slim reserveringssysteem zorgt ervoor dat bij elke soort training, wedstrijd of andere activiteit de geboekte zaal al is opgewarmd en verlicht naar wens. KNX zorgt er voor de juiste verlichting, maar stuurt ook de zonwering, vanaf het dak.

Bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander trainen topsporters, maar ook amateurverenigingen. Naast trainingen vinden er ook wedstrijden en grote sportevenementen plaats. Turnen, zwemmen, badmintonnen. Voor elk type sport en activiteit bereidt het gebouwautomatisering de ruimte op tijd voor. Daarvoor is het 16.000 m2 grote complex uitgerust met een geavanceerd gebouwautomatiseringssysteem, waarin KNX verantwoordelijk is voor de verlichting en de zonwering. Daarnaast zijn er een slim reserveringssysteem en een regeling voor de klimaat- en de zwembadinstallaties in gebruik.

Regeling voor elk type sport
Al deze systemen zijn geïntegreerd  in een overkoepelend gebouwbeheersysteem Dit overkoepelende systeem zorgt ervoor dat alle installaties op de gereserveerde tijden voor de specifieke sportactiviteit hun ding gaan doen. Voor elke activiteit zijn lichtwaardes, ruimte- en eventueel watertemperaturen voorgeprogrammeerd. Topsport heeft bijvoorbeeld de laagste temperatuurwaardes en de hoogste lichtintensiteit. De kantoren zijn uitgerust met KNX-bewegingsmelders voor de lichtschakelingen. Een daglichtregeling zorgt ervoor dat de lampen in de ruimtes aan de raamzijde minder oplichten dan aan de gangzijde.

Minder warmte weg koelen
Ook de zonwering werkt volledig op KNX, op basis van de gegevens vanuit de weerstations op het dak, die de temperatuur, het lichtniveau, de windsnelheid en de regen meten. Voor de beveiliging maakte de installateur een koppeling tussen de inbraakinstallatie en het KNX-systeem. KNX activeert zoemers wanneer een deur ongeoorloofd open gaat. Van alle bewegingen van de buitendeuren krijgt de receptiebalie een melding.

Download PDF