Zwemmen in luxe en comfort

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Het oude zwembad De Fluit was meer dan 45 jaar oud en voldeed niet meer aan de moderne eisen en duurzaamheidswensen. Dus kwam er naast het oude bad een nieuwe te staan. Het resultaat mag er zijn: een hypermodern gebouw in zonnige tinten geel en goud, met veel glas. Het gloednieuwe pand blinkt uit op het gebied van duurzaamheid, doelmatigheid en comfort, dankzij slimme bouw- en installatietechnieken.

Voor de verwarming van het zwembadwater en de aanvullende ruimteverwarming is een wel heel bijzondere, duurzame oplossing gekozen: een ketel die biomassa in de vorm van afvalhoutsnippers verstookt. Alleen als het nodig is, springt de cv-ketel nog bij. De twee bronnen zorgen er samen voor dat de 1,5 miljoen liter water in de baden steeds op temperatuur is en het ‘op het droge’ altijd aangenaam aanvoelt. Bijzonder is ook het slimme KNX gebouwautomatiseringssysteem. Hiermee zijn de verlichting, de zonwering en bijvoorbeeld ook de jetstreams centraal te bedienen. Het zorgt voor zuinig energiegebruik, optimaal comfort en vooral ook voor gebruiksgemak. Door de intelligente regelingen blijven lichten nooit onnodig aan staan. Ook hoeft niemand op te letten wanneer de zonwering in- of uitgerold dient te worden. Het KNX-weerstation op het dak voelt precies aan wanneer dat nodig is. Het systeem krijgt vorm en gezicht in de drie touchpanels die het gebouw telt.

Gira HomeServer
Ze werken op de gebruiksvriendelijke Gira HomeServer, een ‘boordcomputer’ voor intelligente gebouwen. Deze server verbindt de elektrotechnische installatie van het KNX-systeem met het computernetwerk zodat vrijwel alle installaties op eenvoudige wijze centraal zijn aan te sturen. Zowel de badmeesters als de receptioniste en de lokale zwemvereniging kunnen er mee overweg.

Download PDF