Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
author
KNX Nederland
Smart Inside initiator
Nieuws
KNX organiseert digitale vakbeurs KNXperience van 28 september tot en met 2 oktober

De KNX Association organiseert voor de eerste keer in de geschiedenis een digitale KNX-beurs. De KNXperience, zoals de beurs heet, dient als centraal platform voor het presenteren en ervaren van de nieuwste KNX-producten, oplossingen, tools en ideeën. De digitale vakbeurs vindt plaats van 28 september tot en met 2 oktober 2020 en is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in smart home en smart building-oplossingen. Het online evenement is in het Engels en Duits te volgen op www.KNXperience.org. Op 29 september worden er ook de internationale KNX Awards bekend gemaakt. KNX Nederland is eveneens op deze beurs te vinden om in een eigen online stand de community Smart Inside te presenteren.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 08-09-2020
Nieuws
KNX RF hoort bij meest betrouwbare RF-standaarden voor gebouwautomatisering

Met de opmars van gebouwenautomatisering neemt ook de verspreiding van draadloze apparaten toe. Draadloze standaarden voor de integratie van sensoren in automatiserings- en besturingstoepassingen worden daardoor steeds belangrijker in de gebouwautomatisering. Een recent onderzoek van professor doctor Michael Krödel vergelijkt verschillende draadloze standaarden voor gebouwautomatisering en -aansturing. KNX RF komt uit de bus als een-na beste van de fabrikantonafhankelijke draadloze standaarden voor gebouwen.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 26-08-2020
Nieuws
Maak jezelf zichtbaar in de KNX-partnerranglijst

De KNX Association voert een KNX Partner Ranking System in. Deze ranglijst vervangt de lijst met KNX-partners en de bijbehorende contactgegevens op knx.org. Het KNX Partner Ranking System sorteert KNX-partners op basis van een score, waarbij de best scorende KNX-partners bovenaan worden getoond. Een voorwaarde voor de Nederlandse bedrijven die als KNX-partner zichtbaar willen zijn in de ranglijst is dat zij lid zijn van Smart Inside. Vervolgens kunnen zij in hun profiel aangeven zichtbaar te willen zijn als KNX-partner en dat ze zich als KNX-professional in de markt willen profileren.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 25-08-2020
Nieuws
Met 373 miljoen KNX-componenten is KNX prominent automatiseringssysteem

In het jaar dat KNX haar 30-jarig jubileum viert, blijkt uit marktonderzoek dat woningautomatisering op basis van KNX een dominante positie inneemt. Het onderzoek laat zien er in de afgelopen 30 jaar al 373 miljoen KNX-componenten zijn verkocht en geïnstalleerd. Dit is goed voor een gecumuleerde marktomzet van 54,5 miljard euro.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 04-08-2020
Evenement
Nieuws
SonnenBatterie eerste KNX-gecertificeerde fabrikant van thuisbatterijen

SonnenBatterie is het eerste systeem voor thuisbatterijen dat een technische certificering ontvangt van de wereldwijde KNX-standaard. Hierdoor kunnen gebruikers de sonnenBatterie (vanaf de achtste generatie) via KNX met hun fotovoltaïsch systeem (PV-systeem) verbinden. Met de KNX-gecertificeerde thuisbatterij is het voortaan mogelijk om productie, verbruik en opslagmogelijkheden in een woning te coördineren voor een geoptimaliseerde systeemefficiëntie.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 21-07-2020
Blog
Nieuws
Korting op ETS5 in juli: hoe eerder je bestelt, hoe hoger de korting

Om het zomerseizoen goed te beginnen, geeft KNX hoge kortingen op ETS. Degenen die in juli het snelst beslissen, ontvangen de hoogste korting die tot 35% kan oplopen. De korting geldt zowel voor een nieuwe ETS5 Professional-licentie als een upgrade daarvan. Wees snel, want in de loop van de weken zal de korting dalen tot 30%, 25% om op 20% te eindigen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 06-07-2020
Nieuws
Protocollen verenigen zich achter IP als veilige ruggengraat voor gebouwautomatisering

De organisaties achter de toonaangevende technologische standaarden voor gebouwautomatisering werken samen aan het nieuwe initiatief IP Building and Lighting Standards (IP-BLiS). Dit betekent dat BACnet International, KNX Association, OCF, Thread Group en de Zigbee Alliance gaan samenwerken om de behoefte van gebruikers in de utiliteit op het gebied van connectiviteit beter af te stemmen en om de integratie te verbeteren.

LEES MEER
3 likes 1 reactie 26-06-2020
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
Speciale aanbieding in juni voor ETS Inside en (een upgrade naar) ETS5 professional

Ben je van plan een nieuwe ETS Inside-licentie te bestellen of een upgrade te doen van jouw ETS Inside naar ETS5 Professional? Juni is de juiste maand hiervoor! KNX Association biedt de komende maand een korting van 30% op ETS Inside aan. Dit geldt zowel op nieuwe licenties van ETS Inside als op upgrades van ETS Inside naar ETS5 Professional. Mis deze kans niet!

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 02-06-2020
Nieuws
Speciale whitepaper over toepassing KNX in HVAC-installaties

Speciaal voor adviseurs, installateurs en system integratoren die met KNX aan de slag willen in HVAC-installaties brengt KNX Nederland een whitepaper uit. De whitepaper biedt antwoorden op vragen over het waarom van KNX voor klimaatinstallaties en hoe KNX daarbij bruikbaar is. Het document schept voor iedereen meer duidelijkheid over de mogelijkheden van KNX in combinatie met deze zogeheten HVAC-installaties.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 27-05-2020
Evenement
Nieuws
KNX Association ziet 2020 goed van start gaan

Het jaar 2020 met daarin de viering van de 30ste verjaardag van KNX ging schitterend van start. Na de eerste vier maanden tonen marktstudies uitstekende resultaten in de kernlanden van KNX. De verkoop van onze ETS-software bevestigt wat iedereen al wist: KNX is het nummer één systeem voor slimme woningen en gebouwen. Wie op zoek is naar een fabrikantonafhankelijke en volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing kan niet om KNX heen, zo melden de voorzitter en directie van KNX Association in een statement.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 15-05-2020
Evenement
Nieuws
Nieuws
Help de hardnekkigste KNX geruchten de wereld uit

En toen was het mei! Tijd voor een nieuwe #KNXis30 actie. Onder het motto ‘Haters heb je altijd’ helpen we deze maand de vele onterechte geruchten over KNX de wereld uit. Ken jij de drogredenen, de valse geruchten of de foute argumenten waarom je geen KNX zou moeten toepassen? Deel jouw verhaal en maak kans op mooie ETS prijzen!

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 01-05-2020
Nieuws
Nu is hét moment om online kennis te maken met KNX

Sinds enige tijd maakt de eCampus van KNX het mogelijk om via een online leerplatform kennis te maken met de wereld KNX. Het populaire platform wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe KNX-trainingsinhoud. Ook de gratis softwareapplicatie KNX Virtual maakt het gemakkelijk om met KNX te beginnen, zonder in producten te hoeven investeren.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 28-04-2020
Bericht

Ben je van plan om met KNX te gaan werken? KNX Virtual is dan een handige tool. Wil je snel starten, bekijk dan deze video. De video is een opname van een live webinar. Gebaseerd op KNX Virtual, behandelt de video de basisfunctie 'Schakelen'. Deze functies creëer je en programmeer je met de software ETS Professional.
In de video komen diverse aspecten aan bod:
- Introductie van KNX Virtual: waar kun je het downloaden, en hoe maak je de verbinding met ETS
- Verschillende KNX-componenten
https://www.youtube.com/watch?v=01MO_zmtGv4

KNX Basics (switching) with KNX Virtual The video is a recording of a live webinar. Based on KNX Virtual, the basic KNX building function ‘switching’ will be created and commissioned with ETS Profe...

1 like Reageer als eerste! 20-04-2020
Nieuws
KNX vergroot kennis in de markt met serie webinars

Juist in deze tijd hebben veel mensen tijd om aan hun kennis te werken. Vandaar dat KNX Association nu extra webinars aanbiedt om het kennisniveau bij vakmensen op het gebied van KNX te vergroten. De webinars zijn online live presentaties over zowel technische als niet-technische zaken. De sessies zijn volledig gratis. Reserveer wel even voor deelname aan deze webinars. Er zitten sessies bij voor beginners, maar ook voor gevorderde KNX Professionals.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 10-04-2020
Nieuws
Nieuws
Nieuwe mijlpaal voor KNX: 500ste KNX-opleidingscentrum geopend

BRUSSEL, 23 MAART 2020 – In de afgelopen periode is er een exponentiële groei van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs over de hele wereld. Bovendien zijn er sinds deze week 500 officiële KNX-opleidingscentra in 72 landen die een steeds breder scala aan trainingen aanbieden. Zo timmert KNX stevig aan de weg om steeds meer studenten en professionals op te leiden voor het ontwerpen en programmeren van KNX-systemen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 25-03-2020
Nieuws
Nederlandse markt smart home-apparaten groeit naar 2,5 miljard euro

Nederlandse consumenten hebben inmiddels 2,5 miljard euro aan smart home-apparaten in huis. Dat blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van online marktonderzoeker Multiscope onder 6.300 Nederlanders. De markt voor slimme apparaten groeide met 800 miljoen euro; een stijging van 47% ten opzichte van 2018.

LEES MEER
2 likes 3 reacties 12-03-2020
Nieuws
Nieuwe ISO-norm: KNX IP Secure erkend als onafhankelijke veiligheidsstandaard

Brussel, 26 februari 2020 – KNX, het internationaal toonaangevende automatiseringsprotocol voor slimme woningen en gebouwen, bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn ontwikkeling. KNX IP Secure is namelijk erkend als de internationale veiligheidsstandaard EN ISO 22510. Daarmee is KNX IP Secure ’s werelds eerste genormeerde fabrikant- en applicatie-onafhankelijk beveiligingssysteem voor slimme woningen en gebouwen.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 26-02-2020
Status
Nieuws
Presentatie over certificering van cyber security voor Smart Buildings

Wil je er zeker van zijn dat de processen en systemen in een gebouw beschermd zijn tegen cyber aanvallen, dan neem je maatregelen. Een van de maatregelen die je kunt nemen, is het certificeren van de processen en systemen. Tijdens de VSK verzorgt Paul Roosen, senior vice president buildings (West Europe) van Tüv Nederland een presentatie over certificering conform IEC 62443.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-01-2020
Status
Evenement
Evenement
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
Aandacht voor cyberweerbaarheid via KennisKaarten

Het beveiligen van woning- en gebouwautomatisering, maar ook beveiligingssystemen, heeft onvoldoende aandacht. Cyber criminaliteit neemt sterk toe, en de kans op een inbraak via de digitale voordeur is inmiddels groter dan een inbraak via de fysieke deuren. Cyber Security is een hot item waarmee steeds meer partijen zich bezighouden.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 29-11-2019
Nieuws
Nieuws
KNX Virtual maakt toegang tot KNX eenvoudiger en sneller dan ooit

Door de vele voordelen van een slimme woning of een smart building neemt de vraag naar uitgebreide, intelligente en veilige automatisering van gebouwen met KNX wereldwijd toe. De verwachting is dat met de introductie van KNX Virtual het aantal gebruikers van KNX aanzienlijk kan toenemen. In de afgelopen jaren is er al een stevige groei te zien van systeem integratoren, installateurs en andere professionals die met deze technologie werken.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 30-10-2019
Nieuws
Boeiende presentaties over technologie, verduurzaming en veiligheid

De conferenties Bits, Bricks & Behaviour / Smart Homes & Intelligent Buildings staan weer voor de deur, op dinsdag 5 november in de Jaarbeurs. De belangrijkste ontwikkelingen in woning- en gebouwautomatisering komen aan bod en bezoekers komen in contact met diverse leveranciers. U kunt deze dag verschillende interessante presentaties bijwonen, die de uitdagingen en innovaties vanuit allerlei perspectieven behandelen.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 23-10-2019
Nieuws
Nederlander bewuster van online risico’s, maar aantal slachtoffers stijgt

De kennis van Nederlanders over digitale en online veiligheid neemt gestaag toe. Twee derde van de Nederlanders vindt hun kennis over digitale en online veiligheid redelijk tot zeer goed. Ruim de helft (56%) neemt maatregelen na een cyberaanval; een stijging ten opzichte van vorig jaar. Tegelijkertijd neemt het aantal slachtoffers van cybercriminaliteit toe: 71% van de Nederlanders heeft hier wel eens mee te maken gehad.

LEES MEER
2 likes 1 reactie 15-10-2019
Evenement
Cyber Security Meeting: Inzicht in de noodzaak én een kans van cyber security - 20 november

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.

2 likes Reageer als eerste! 24-09-2019
Evenement
Cyber Security Meeting: Inzicht in de noodzaak én een kans van cyber security - 3 december

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.Wie gaan er:   author
1 like Reageer als eerste! 24-09-2019
Evenement
Cyber Security Meeting: Inzicht in de noodzaak én een kans van cyber security - 27 november

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.Wie gaan er:   author author
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-09-2019
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
KNX biedt adviseurs en ontwerpers helpende hand met KNX Adviseurshandboek

Speciaal voor adviseurs, ontwerpers en ook eindgebruikers die bezig zijn met het ontwerpen en plannen van een KNX-installatie heeft KNX Nederland het KNX Adviseurshandboek opgesteld. Met dit handzame handboek hebben professionals een leidraad om als volwaardige gesprekspartner van installateurs en system integrators een KNX-project te starten. Het KNX adviseurshandboek is met hulp van meerdere specialisten uit de markt tot stand gekomen.

LEES MEER
6 likes 1 reactie 27-08-2019
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
Ethisch hacker geeft KNX Professionals tips en tricks

Leden van KNX Professionals kregen tijdens de KNX Bijeenkomst advies over het goed beveiligen van domotica die in contact staat met het internet. Ethisch hacker Ron Oostveen van KPN legde de aanwezigen tijdens een presentatie uit waar de risico’s liggen in het verbinden van elektronica met het internet. De professionals leerden daarbij meer over de denkwijze van hackers en welke factoren de bescherming tegen hackers vergroten.

LEES MEER
7 likes Reageer als eerste! 07-06-2019
Evenement
Nieuws
Waar vind je cruciale data en hoe gebruik je deze voor optimalisatie?

Veel HVAC-installaties in de bestaande gebouwen presteren ondermaats. Dit leidt vaak tot onnodige energiekosten, onderhoudskosten en/of een oncomfortabel binnenklimaat. Het merendeel van deze installaties produceert echter een grote hoeveelheid aan data die iets zegt over de werking, comfortcondities en efficiëntie.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 08-05-2019
Nieuws
Algemene vergadering KNX Association zet KNX IoT-technologie centraal

KNX is helemaal klaar voor de volgende fase van zijn succesverhaal: de focus op het Internet of Things. Als toekomstbestendige standaard verbindt KNX IoT de uitgebreide portefeuille van geïnstalleerde KNX-componenten en -systemen met de wereld van IoT. Hierdoor is het mogelijk om de vele verschillende apparaten en systemen, thuis en op kantoor, met elkaar te verbinden, zowel lokaal als op afstand.

LEES MEER
6 likes 2 reacties 02-05-2019
Nieuws
Digitalisering en sociale innovaties zijn belangrijker dan de techniek

“We praten op dit moment in de hele energietransitie heel veel - misschien wel te veel - over techniek, met het gevaar dat de rol van digitalisering en sociale innovatie onderbelicht blijft. Tijdens mijn presentatie op woensdag 5 juni bij de KNX Netwerkbijeenkomst in Maarssen breng ik daarom deze invloeden onder de aandacht.”

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 01-05-2019
Nieuws
Evenement
Nieuws
Nieuwsbericht in Het Financieele Dagblad over de veiligheidsperikelen van IoT

Afgelopen week publiceerde het Financieele Dagblad een nieuwsbericht over de veiligheidsperikelen van IoT apparaten. Onder andere de KNX Professionals Martin van Ling werd daar als systeem integrator aan het woord gelaten. Het bericht gaat over de wetgeving die de EU wil invoeren om onveilige IoT apparaten met een sticker herkenbaar te maken. Hieronder kunt u het hele bericht lezen.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 22-03-2019
Evenement
Evenement
Nieuws
Gebouwen en woningen met KNX-systemen zijn prima te beveiligen

Het is jammer dat het gebruik van technologie om gebouwen slim te maken vandaag negatief in het nieuws kwam. Juist omdat deze technologie het mogelijk maakt om de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, het hoofd te bieden. Woning- en gebouwautomatisering vervult een belangrijke bijdrage aan het gezonder, veiliger, leefbaarder en meer duurzaam maken van onze omgeving.

LEES MEER
7 likes 5 reacties 21-02-2019
Nieuws
Nieuws
Grootste groei van KNX-producten en hoogste verkoop van ETS-licenties sinds de oprichting

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) heeft vorig jaar nieuwe records gevestigd voor KNX. In 2018 behield de KNX-standaard zijn leidende positie in de smart building sector. De vereniging telt nu meer dan 470 toonaangevende fabrikanten uit 44 landen en wereldwijd bijna 80.000 gecertificeerde KNX Partners. Binnen een jaar tijd steeg het aantal KNX gecertificeerde producten van 7.000 naar 8.000 - meer dan ooit tevoren sinds de oprichting van de vereniging in 1990.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 01-02-2019
Evenement
Nieuws
Status
Nieuws
xxter treedt als KNX-fabrikant toe tot netwerk van KNX Nederland

Software- en hardware-ontwikkelaar xxter is lid geworden van KNX Nederland. Daarmee maakt het Amsterdamse bedrijf de transformatie van Technology Partner naar officiële KNX-fabrikant. Eind 2017 sloot het bedrijf, met zijn visualisatie-, integratie- en besturingsoplossingen, zich al aan bij de internationale KNX Association. Met die stap kan zij haar producten, zoals de Pairot, bij KNX laten certificeren. Met het lidmaatschap van KNX Nederland profileert xxter zich nadrukkelijker binnen de KNX-community in ons land.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 21-12-2018
Evenement
Evenement
Nieuws
KNX Nederland versterkt zich met lidmaatschap Mean Well

Mean Well is vanaf 1 januari 2019 lid van KNX Nederland. De Taiwanese onderneming is internationaal een van de toonaangevende producenten van voedingen. Sinds de oprichting in 1982 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de bekendste ontwikkelaars en fabrikanten met een breed assortiment aan voedingen, waaronder AC/DC geschakelde voedingen, DC/DC converters, DC/AC inverters, adapters en batterijladers.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 18-12-2018
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Evenement
Evenement
Evenement
Bericht

Het artikel 'Domotica geeft huurwoning streepje voor', dat eerder te lezen was in Home Emotion en bij 'Projecten' op dit platform, is nu ook online te lezen op HiFi.nl: https://bit.ly/2S4homx

Home Emotion: Groeimarkt domotica in huurwoningenHet komt steeds vaker voor: verhuurders die hun woningbezit uitrusten met geavanceerde domotica-toepassingen. Zodoende kunnen ze hogere huurprijzen vragen van een selectieve doelgroep en creëren ze meerwaarde voor toekomstige verkoop. Van een monumentaal pand in de Amsterdamse Vondelbuurt,...

https://bit.ly/2S4homx

1 like Reageer als eerste! 20-11-2018
Status

photo Heinz Lux, CEO van KNX Association, was onlangs gastpresentator tijdens de Thread Group Member Meeting bij OSRAM in München. Daar verzorgde hij namens KNX, als trots lid van Thread, een presentatie over de visie van KNX op IoT. Evenals Thread streeft KNX naar een probleemloze samensmelting van haar systemen binnen de IoT wereld.

1 like Reageer als eerste! 09-11-2018
Project

Een historisch pand in Maassluis is onlangs getransformeerd tot een luxe hotel. Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek maakte een ‘smart building’ van Hotel Maassluis. In alle hotelkamers is de led-verlichting, op basis van KNX en Dali, zeer makkelijk te regelen en te besturen. Ook voor de overige ruimtes in het hotel creëerde Slagboom diverse licht-scenes. En na zonsondergang zorgen led-lampen voor een fraaie belichting van de buitengevel.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 02-11-2018
Nieuws
Gebouwautomatisering vereist interactie met de buitenwereld

Veel bedrijven zijn zich er al van bewust dat het belangrijk is om een groter belang te dienen in de wereld van gebouwautomatisering. De vraag is alleen hoe dat precies moet worden aangepakt. Bart Kruijssen van PricewaterhouseCoopers behandelt dit onderwerp tijdens Bits, Bricks & Behaviour op 22 november in de Jaarbeurs Utrecht.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 30-10-2018
Status
Status
Status

photo ISSO, kennisinstituut voor de Bouw- en Installatietechniek, helpt gebouwbeheerders bij het formuleren van ontwerpeisen voor gebouwbeheersystemen. Met een nieuwe publicatie geven zij meer structuur bij het opstellen van deze ontwerpeisen en meer inzicht in de totstandkoming van systemen. Volgens ISSO is dit belangrijk omdat er nog geen ontwerpspecificaties bekend waren die vanuit het perspectief van de beheerder of eigenaar naar een gbs kijken. Meer weten? https://bit.ly/2NLLTvj

1 like Reageer als eerste! 16-10-2018
Nieuws
Evenement
Productinformatie

Isolectra breidt haar assortiment uit met het nieuwste product uit de Eelectron 9025 serie. De nieuwe thermostaat won eerder dit jaar al de ICONIC AWARDS 2018. Deze award is bestemd voor visionaire gebouwen, innovatieve producten en duurzame communicatie in alle sectoren van de architectuur, de bouw- en vastgoedsector en de verwerkende industrie.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 28-09-2018
Productinformatie

B.E.G. presenteert een nieuwe 4-weg drukknopinterface met een geïntegreerde logicamodule. De B.E.G. KNX-drukknopinterface draagt de naam PBM-KNX-DX-4W en hoort tot de Deluxe-serie van B.E.G. Het nieuwe product biedt vier kanalen, waarbij elk kanaal kan worden gebruikt als een ingang voor een potentiaalvrije drukknop- of schakelcontact. De kanalen zijn daarnaast ook geschikt als een binaire uitgang voor het aansturen van een controlelamp(je).

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 26-09-2018
Evenement
Studiemiddag Life Cycle Management op 11 oktober 2018!

Een systematische aanpak om de levencyclus van je asset te beheren, van ontwerp tot sloop, dat is Life Cycle Management. Deze systematische aanpak omvat veel aspecten. Denk hierbij aan slimme innovaties en/of software die kan bijdragen aan de levensduur van de asset. Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert de brancheorganisatie Gebouw Automatisering de studiemiddag Life Cycle Management om dieper in te gaan op het onderwerp. Hieronder vindt u meer informatie over het programma en aanmelding.Wie gaan er:   author
2 likes Reageer als eerste! 25-09-2018
Evenement
Over veranderende wetgeving van installaties in gebouwen

Op maandag 19 november vindt de bijeenkomst "Maatregelen voor technische installaties om te voldoen aan de huidige wet- & regelgeving" plaats bij ASR in Utrecht. Het zal je niet ontgaan zijn dat de wet- en regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties constant in beweging blijft. Hoe hou je als opdrachtgever en uitvoerende partij controle over deze inspectie- en onderhoudsverplichtingen?

3 likes Reageer als eerste! 18-09-2018
Evenement
Nieuws
Registratie conferentie Bits, Bricks & Behaviour geopend

De registratie voor de conferentie Bits, Bricks & Behaviour op 22 november is geopend. Iedereen die deze conferentie wil bijwonen, kan zich gratis aanmelden op de website van het evenement. De focus van het event ligt dit jaar op techniek, inspirerende verhalen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van gebouwautomatisering.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 14-09-2018
Evenement
Project
Productinformatie
Productinformatie

Isolectra breidt haar productassortiment uit met de nieuwe generatie KNX DIN-rail actuatoren: de Electron IO16F01KNX en BO16F01KNX. Beide versies zijn beschikbaar met SD-kaartlezer, waardoor de programmering snel en eenvoudig kan worden opgeslagen en op een identiek apparaat kan worden geïnstalleerd.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 07-09-2018
Productinformatie
Productinformatie

Gira voegt de regeling van verwarming, klimaatregeling en ventilatie toe aan het toch al lange lijstje met functies van de Gira G1. Als KNX-bedieningscentrale was de functionaliteit van de Gira G1 al vóór de huidige release aanzienlijk. Hiermee konden gebruikers bijvoorbeeld de ruimtetemperatuur regelen, licht en jaloezieën besturen, complete scènes oproepen en het apparaat in een vastgelegde directe functie als schakelaar gebruiken.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 05-09-2018
Productinformatie
Nieuws
Evenement
Evenement
KNX België Netwerkevent

Op 25 oktober organiseert KNX België haar inmiddels traditionele netwerkbijeenkomst bij Hogeschool Thomas More in St. Katelijne-Waver. Tijdens deze bijeenkomst staan de onderwerpen veiligheid en beveiliging centraal. Naast KNX Secure, de nieuwe beveiligingsstructuur van KNX, zijn er ook presentaties over de koppeling van KNX aan inbraaksystemen.Wie gaan er:   author
3 likes Reageer als eerste! 03-09-2018
Evenement
Evenement
Conferentie Bits, Bricks & Behaviour 2018

Voor de zesde keer wordt dit jaar de Nationale Conferentie Gebouwautomatisering georganiseerd. Onder de titel Bits, Bricks & Behaviour vindt de conferentie op 22 november plaats in de Jaarbeurs. De organisatie van het event is in handen van de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering. Tegelijkertijd organiseert de Jaarbeurs op dezelfde locatie het evenement Smart Homes & Intelligent Buildings.

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 29-08-2018
Project

Bij agrarisch kinderdagverblijf De Mukkenstal in Leunen kunnen kinderen naar hartenlust buiten spelen, ver weg van ‘de rook’ van het stedelijk gebied. Ook het binnenklimaat is hier schoon en fris, in tegenstelling tot de situatie bij veel andere kinderdagverblijven. De KNX-gebouwautomatisering stuurt in de gebouwen het ventilatiesysteem aan op basis van CO2-metingen. Daardoor is de luchtkwaliteit hier altijd onder controle en komt die nooit boven de grenswaarde uit.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 27-08-2018
Project
Project

De Energy Academy Europe (EAE) in Groningen is een broedplaats voor kennis en onderzoek op het gebied van energie. Het gebouw zelf is een ideaal studieobject. De EAE is namelijk het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland. Zonder gebouwautomatisering was dat niet gelukt. Het duurzame effect van de werktuigbouwkundige technieken wordt versterkt door slimme elektrotechniek. KNX knoopte de disciplines aan elkaar.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

CEO Gillian Tans van booking.com en Bond Chan, oprichter van hotelketen LiveZoku, wonen in een prachtig herenhuis in Amsterdam. Het is niet alleen een mooi huis, het is ook nog eens superslim. De woning kent een KNX-woning automatiseringssysteem waarin alle verlichting, de verwarming, de koeling, de ventilatie, de zonwering en de deur-intercom zijn geïntegreerd. Naast de gangbare bediening, kunnen de bewoners de installaties ook met gesproken woorden in actie laten komen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

Vanuit een duurzame traditie en zorgzaamheid voor de 60 medewerkers, paste voedselproducent Go-Tan in de nieuwe fabriekshal een innovatief, gloednieuw verlichtingsconcept toe. Een verlichtingsconcept dat het beste van twee werelden biedt: duurzame, comfortabele led-lijnverlichting met geautomatiseerde aansturing van KNX.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

Het Eurohotel in Den Bosch maakt langzaam maar zeker alle kamers slim en duurzaam. De eerste 16 laten al zien dat daarmee een energiebesparing van 60% is te behalen. De KNX-automatisering draagt daar in belangrijke mate aan bij. Gasten kunnen het comfort in de hotelkamers naar eigen hand zetten, KNX zorgt ervoor dat dit zo spaarzaam mogelijk gebeurt.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

De technologie evolueert sneller dan ooit en dringt van alle kanten onze woningen binnen. In deze moderne villa wonen IoT-devices gemoedelijk samen met elektrotechnische domotica-producten. KNX verbindt hen en biedt de bewoners zo het beste van twee werelden. De tuin staat nooit te lang droog en wil je precies op tijd aanschuiven voor de lasagne uit de slimme oven, dan vertelt een app je hoe laat je thuis moet zijn. De overtreffende trap van IoT en domotica, vertaald in optimaal gebruikersgemak. Dat is wat KNX hier voor elkaar kreeg voor de bewoners.

LEES MEER
Like dit als eerste! 1 reactie 27-08-2018
Project

Een trouwfeestje, een vergadering of een wijnproeverij; elk van deze evenementen vereist een andere sfeer. Bij evenementenlocatie Mereveld aan de rand van Utrecht is de gepaste sfeer in een handomdraai op te roepen nu KNX de verlichting regisseert. De automatisering bracht gemak, precisie en ontzorging. Maar de energiezuinige regelingen dragen ook bij aan het Green Key Gold keurmerk van Mereveld. Het is duurzaam genieten in deze monumentale boerderij in het groen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

Wanneer je het gemak van automatisering kent en ervaart, ga je het pas echt waarderen. Een stelling die zeker opgaat voor de eigenaren van Van Oossanen, een nautisch architectenbureau dat onder meer extreem luxe jachten ontwerpt. Toen deze architecten een ander bedrijfspand op het oog hadden, benutte de installateur het moment om hen een voorstel voor te leggen waarin hij - op basis van KNX - een volledig zorgeloze automatisering ontwierp voor de verlichting.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

Het ROC in Hengelo is gehuisvest in een voormalige ijzergieterij. Op de plek waar vroeger een paardenstal stond, staat sinds kort het gloednieuwe kantoor van de school. De twee gebouwen zijn met elkaar verbonden door een loopbrug. In het kantoor verbindt een gebouwbeheersysteem de elektrotechnische installatie en de klimaatinstallatie. De slimme KNX-aanwezigheidsmelders kregen meerdere taken. Ze dienen zowel voor de sturing van de verlichting als van het klimaat.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

Een veelomvattende besturing, een duidelijke en eenvoudige visualisatie, maar vooral veel gemak en comfort. Dat is wat KNX in deze woning bewerkstelligde. De bewoners kozen voor een systeem dat geen enkele wens of mogelijkheid uitsluit. Zo creëerden ze een droomhuis met de ideale beleving. Alle elektrische installaties zijn binnen de KNX-automatisering gekoppeld. De bewoners kunnen ze bedienen via hun mobiele telefoons, maar ook via tasters in de woning en een centraal bedieningspaneel.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 27-08-2018
Project
Project

De werking van KNX en het menselijk brein hebben veel gemeen. Elektrische signalen van en naar de zenuwcellen in de hersenen komen samen in de thalamus, waar bepaald wordt welke prikkels verzonden moeten worden. KNX doet in feite hetzelfde voor signalen van en naar elektrotechnische installaties in een gebouw. Het CORPUS-gebouw in Oegstgeest bevat beide ‘systemen’. De werking van het brein is te zien in de beroemde CORPUS-gestalte, het KNX-systeem doet zijn werk in de verdeelkasten van het congrescentrum ernaast.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project
Project
Project

Bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp kan je het krijgen zoals je het hebben wilt. Een slim reserveringssysteem zorgt ervoor dat bij elke soort training, wedstrijd of andere activiteit de geboekte zaal al is opgewarmd en verlicht naar wens. KNX zorgt er voor de juiste verlichting, maar stuurt ook de zonwering, vanaf het dak.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project

Natuurlijk draait het in het nieuwe muziekcentrum Tivoli Vredenburg vooral om geluid en akoestiek. Maar net zo belangrijk is dat de muzikale klanken bijzet krijgen van de juiste verlichting en dat in een zo druk bezocht gebouw de veiligheid goed is geregeld. Daarom is KNX aangesteld als de dirigent van de techniek achter de schermen. Een dirigent die onopvallend maar virtuoos te werk gaat.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Project
Project
Project

Het oude zwembad De Fluit was meer dan 45 jaar oud en voldeed niet meer aan de moderne eisen en duurzaamheidswensen. Dus kwam er naast het oude bad een nieuwe te staan. Het resultaat mag er zijn: een hypermodern gebouw in zonnige tinten geel en goud, met veel glas. Het gloednieuwe pand blinkt uit op het gebied van duurzaamheid, doelmatigheid en comfort, dankzij slimme bouw- en installatietechnieken.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-08-2018
Nieuws
Nieuws
Athom introduceert koppeling tussen KNX en Homey

Athom brengt KNX voor Homey op de markt; een product waarmee het smart home platform Homey gekoppeld kan worden aan KNX. Met KNX voor Homey zijn alle systemen die compatibel zijn met KNX te integreren met de duizenden producten waarmee Homey werkt. Dit zijn vooral de slimme, draadloze producten, zoals slimme thermostaten, schakelaars, stopcontacten, (kleur)verlichting en entertainment.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 03-07-2018
Nieuws
Slimme KNX-technologie ondersteunt het ‘beste terras van Nederland’

Grandcafé ’t Gerecht in Heerenveen, deze week uitgeroepen tot winnaar van de Terras Top 100, dankt die titel mede aan slimme gebouwautomatisering. Samen met Heinsius Electrotechniek uit Heerenveen creëerden de exploitanten een specifieke gebouwautomatisering voor het terras die het comfort sterk verhoogt, maar ook het gemak voor de medewerkers en de exploitatie van het grandcafé verbetert.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 02-07-2018
Productinformatie

ABB voegt een nieuwe bedieningssensor voor intelligent gebouwbeheer toe aan haar assortiment. De ABB-tacteo KNX-sensor kenmerkt zich door zijn esthetische vormgeving en individuele instelbaarheid en is geschikt voor het beheren van luxe hotels, kantoren en woningen. Elke tacteo KNX-sensor is op maat gemaakt uit hoogwaardig glas om aan te sluiten bij de persoonlijke eisen van de klant.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 02-07-2018
Productinformatie
Nieuws
Boeiend programma tijdens KNX Netwerkbijeenkomst op 19 juni

De laatst trends en ontwikkelingen in gebouwautomatisering, de eigenschappen van een goede projectmanager en de praktische uitwerking van KNX Secure. Het zijn de onderwerpen van drie boeiende key-note lezingen tijdens de KNX Netwerkbijeenkomst op 19 juni aanstaande. Daarnaast presenteert KNX Nederland ook de eerste, tastbare resultaten van het nieuwe online platform voor de KNX community.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 02-06-2018
Productinformatie
Nieuws
Nieuws
KNX Community en Light+Building staan centraal op KNX-bijeenkomst

Op dinsdag 19 juni organiseert KNX Nederland een netwerkbijeenkomst bij InnStyle in Maarssen. Tijdens deze middag staan alle presentaties en interactieve sessies in het teken van nieuwe ontwikkelingen. Het KNX-bestuur en de Marketing Commissie brengen die middag nieuws over de KNX Community, waaraan momenteel hard wordt gewerkt. Een key-note spreker brengt de trends en ontwikkelingen van Smart Buildings in beeld. En we sluiten af met KNX-fabrikanten die hun noviteiten presenteren die zij op Light+Building hebben gelanceerd.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 12-05-2018
Productinformatie
Productinformatie
Productinformatie

Isolectra breidt haar productassortiment uit met de nieuwe 9025 serie KNX thermostaten met glazen afwerking. De 9025 KNX thermostaat is uitgevoerd met 7 configureerbare switches voor onder meer het aan/uit zetten, dimmen en aansturen van rolluiken en jaloezieën. De  Eelectron 9025 KNX thermostaat beschikt daarnaast over een tweefasige thermostaat met geïntegreerde PI-regelaar om verwarming en koeling te besturen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 29-04-2018
Productinformatie

Theben presenteert de nieuwe aanwezigheidsmelders thePassa voor de energiezuinige, aanwezigheidsafhankelijke verlichtingsregeling in gangen, entrees en magazijnen met hoge stellingen. Dankzij twee apart regelbare detectie-bereiken kunnen de beide lichtzones precies van elkaar worden gescheiden voor het in- en uitschakelen en regelen van de verlichting.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 29-04-2018
Nieuws
KNX profileert zich op Building Holland; Help je mee?

KNX zoekt leden (Professionals of fabrikanten) die KNX willen vertegenwoordigen tijdens Building Holland. Tijdens dit event in de RAI informeert KNX de bezoekers over het internationale protocol voor woning- en gebouwautomatisering en de rol die KNX kan vervullen via Internet of Things (IoT). Voor het informeren van de bezoekers van de beurs zoekt KNX leden die een dag (of dagdeel) de stand willen bemannen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 02-04-2018
Nieuws
KNX is overal aanwezig op Light + Building

KNX introduceerde zich van 18 tot en met 23 maart uitgebreid aan de bezoekers van Light + Building. De wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering en domotica was op meerdere plekken aanwezig op de vakbeurs in Frankfurt. Zo was KNX met een speciale stand aanwezig in de Galleria, waar de focus lag bij KNX Internet of Things, maar waar het de bezoekers ook informeerde over de sterk toegenomen veiligheidseisen en de rol die KNX Secure daarin kan spelen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 01-04-2018
Productinformatie
Productinformatie

Theben breidt haar assortiment uit met de nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S KNX en HMT 12 S KNX. De nieuwe KNX-verwarmingsactoren kunnen eenvoudig met DIN-rail boven de vloerverwarmingsverdeler worden gemonteerd en bieden vele krachtige functies waarmee het energieverbruik van het verwarmingssysteem aanzienlijk kan worden verlaagd.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 25-03-2018
Productinformatie
Productinformatie
Productinformatie
Productinformatie
Nieuws
KNX informeert bezoekers Building Holland

KNX is van 17 tot en met 19 april aanwezig op Building Holland, dat plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Het 3-daagse innovatie-event is dé plek voor partijen binnen de bouw- en vastgoedsector om samen te komen voor kennisdeling en beginnende innovaties. Tijdens Building Holland informeert KNX Professionals de bezoekers van de beurs over de wereldwijde standaard op het gebied van woning- en gebouwautomatisering.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 26-02-2018
Nieuws
Twee Nederlandse KNX-projecten genomineerd voor internationale KNX Award

Op 20 maart, tijdens het KNX Top Event in Frankfurt, worden de tweejaarlijkse, internationale KNX Awards uitgereikt. Onder andere twee Nederlandse projecten - de woning van een ALS-patiënt met KNX en stembediening, en de volledig KNX-bestuurde Energy Academy in Groningen - maken kans op deze award. De twee Nederlandse projecten behoren in hun categorie, respectievelijk 'Specials' en 'Energy Efficiency', tot de genomineerden. Bovendien kan het publiek op deze projecten stemmen voor de categorie People's Choice Award.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 21-02-2018
Nieuws
Nieuws
KNX presenteert zichzelf op Light + Building-beurs

KNX is dit jaar opnieuw ruim vertegenwoordigd op de Light + Building-beurs in Frankfurt. Van 18 tot en met 23 maart staat de wereldwijde standaard op het gebied van woning- en gebouwautomatisering op de beurs in de Messe Frankfurt. Tijdens de Light + Building-beurs is KNX op meerdere locaties in verschillende beurshallen aanwezig.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 06-02-2018
Nieuws
Bezoek het KNX Top Event 2018

KNX nodigt iedereen van harte uit om op dinsdag 20 maart het KNX Top Event 2018 bij te wonen. Tijdens het KNX Top Event vindt de uitreikingsceremonie plaats van de prestigieuze KNX Awards. Iedereen die de uitreiking van de KNX Awards wil bijwonen, is vanaf 17.30 uur van harte welkom voor een drankje. De ceremonie start om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 06-02-2018
Nieuws
Bezoek KNX en nog veel meer innovatieve leveranciers op ISE 2018

Van 6 tot en met 9 februari kunt u in het volledig gevulde beurzencomplex van RAI te Amsterdam de beurs ISE 2018 bezoeken. Deze internationale beurs ‘Integrated Systems Europe’ brengt leveranciers vanuit de hele wereld samen op het gebied van onder meer audio, video en high end woning- en gebouwautomatisering. Ook KNX is, met twee grote stands, op deze beurs aanwezig.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 31-01-2018
Productinformatie
Productinformatie

Theben presenteert de nieuwe CO2-sensor AMUN 716 S KNX. Deze CO2-sensor bewaakt de CO2-concentratie in scholen en klaslokalen, op kantoren, in conferentieruimtes en in passief- en laagenergiehuizen. De AMUN 716 S KNX heeft een CO2-instelbereik van 300 tot 5000 ppm en kan via een handschakelaar op de bedrijfsmodi comfort, stand-by, nachtverlaging en vorstbeveiliging gezet worden.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 30-01-2018
Nieuws
KNX beleeft recordjaar door eCampus en nieuwe producten

Het jaar 2017 blijkt voor KNX een succesvol jaar, waarin vele nieuwe producten zijn geïntroduceerd. In vergelijking tot het voorafgaande jaar heeft KNX er alleen al 20.000 nieuwe geregistreerde gebruikers bij gekregen. Slechts drie jaar na de start van het gratis online-trainingsplatform werd eCampus al door meer dan 100.000 gebruikers uit 192 landen over de hele wereld gebruikt.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-01-2018
Nieuws
Van KNX Professionals naar KNX Community

Sinds 2009 bouwen we in Nederland aan een netwerk van KNX Professionals. Vanaf januari 2018 breekt de volgende fase aan; een nieuwe stap in het samenbrengen van mensen die met KNX werken of die met KNX hun gebouwen willen automatiseren. Vanaf 1 januari 2018 zal het netwerk van KNX Professionals doorgroeien naar een KNX Community. Het lidmaatschap van KNX Professionals vervalt en maakt plaats voor het onderschrijven van een KNX Manifesto, waarmee iedereen die daarin interesse heeft, lid wordt van de KNX Community.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 11-12-2017
Nieuws
Nieuws
KNX toont zich op eerste editie Smart Homes & Intelligent Buildings

Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving. Dit gebeurde tijdens het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. KNX was ook op deze bijeenkomst aanwezig met een kleine stand waarmee we geïnteresseerden meer informatie konden geven. Daarnaast verzorgde KNX een van de Expertsessies op deze bijeenkomst.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 18-11-2017
Nieuws
Snel aan de slag met een KNX-ontwerp en –bestek

In het afgelopen jaar heeft een enthousiaste werkgroep met KNX-leden, in samenwerking met STABU, hard gewerkt aan templates met functiegerichte omschrijvingen voor KNX-systemen. Het doel is om adviseurs en architecten op een snelle en eenvoudige wijze een omschrijving te bieden dat de basis kan vormen voor een ontwerp en bestek. De eerste templates met functiegerichte omschrijvingen voor specifieke gebouwen zijn nu beschikbaar op de website van KNX Professionals.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 30-10-2017
Nieuws
Speciaal voor KNX Professionals; gratis naar Smart Homes & Intelligent Buildings

Op 15 november kunt u het nieuwe kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings bijwonen. Wilt u deze ontmoetingsplaats voor aanbieders van domotica, intelligente gebouwtechniek en totale installatieoplossingen gratis bezoeken? De organisatie heeft een beperkt aantal gratis toegangskaarten beschikbaar voor KNX Professionals.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 29-10-2017
Nieuws
Internationaal gestandaardiseerde KNX Secure zorgt voor allerhoogste veiligheidsniveau

KNX is het eerste en tot op heden enige protocol voor slimme woningen en gebouwen dat overal ter wereld voldoet aan de hoogste veiligheidseisen op het gebied van cyber security. Dat is officieel bevestigd door internationale standaardiseringscomités. KNX Secure, de veiligheidsarchitectuur van het protocol, heeft per direct de EN 50090-4-3 certificering gekregen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 29-10-2017
Nieuws
KNX levert bijdrage aan Smart Homes & Intelligent Buildings

Het nieuwe kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings is een ontmoetingsplaats voor aanbieders van domotica, intelligente gebouwtechniek en totale installatieoplossingen. Belangrijkste doelgroep zijn de beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed- en installatiewereld. Denk dan aan architecten, bouwkundigen, adviseurs, projectontwikkelaars, facility managers en IT managers.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 01-10-2017
Nieuws
Stuur ons je KNX-project en verdien een plek op beurs ISE

De afgelopen twee jaar zijn in Nederland vele fraaie en bijzondere KNX-projecten gerealiseerd. Heb je ook zo’n project gerealiseerd, laat het ons weten! We zijn dringend op zoek naar goede voorbeelden voor: 1. De KNX Award, 2. Publicatie in diverse media, 3. Als voorbeeld op de beurs ISE2018 a.s. januari in de RAI te Amsterdam.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 30-09-2017
Nieuws
Inschrijving voor internationale KNX Award geopend

Het is weer zover. De KNX Association International roept KNX Professionals op om hun beste projecten in te dienen voor de KNX Award 2018. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt tijdens Light+Building 2018 in Frankfurt. Alle deelnemers maken kans op veel publiciteit en de winnaar van de felbegeerde KNX Award krijgt niet alleen een mooie bokaal maar ook een geldprijs van € 1000.-.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 26-09-2017
Nieuws
Grote vraag naar KNX-trainingen voor verwarming, ventilatie en koeling

KNX breidt zijn prominente positie als het gaat om aansturing van verwarming, ventilatie en koeling (HVAC) verder uit. Inmiddels bieden al ruim 70 bekende producenten van HVAC, waaronder Bosch, Buderus, Maico, Sauter, Siemens, Stiebel Eltron, Vaillant, Viessmann en Wolf allerlei KNX-gecertificeerde producten aan. “Als het gaat om de veilige en intelligente implementatie van verwarmings-, ventilatie- en koelsystemen, is KNX IoT het universele communicatieplatform voor integraal kostenbesparend energiemanagement in gebouwen”, concludeert Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-09-2017
Nieuws
Bijeenkomst Smartlabs over gebouwautomatisering in een lab-omgeving

Op 5 oktober 2017 organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering een bijeenkomst Smartlabs op het Pivot Park, gevestigd op het voormalige MSD-terrein in Oss. Op deze inspirerende campus zijn verschillende gebouwen waarin gebouwautomatisering een cruciale rol vervult. Tijdens de bijeenkomst worden de verschillende vormen gebouwautomatisering besproken en is er ook een rondleiding langs enkele voorbeelden.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 05-09-2017
Nieuws
Onderzoek: Europese bedrijven ontdekken IoT voor 'slimme-woningmarkt'

Na een aanvankelijk aarzelende aanpak van de IoT-wereld, onderzoeken uiteenlopende Europese bedrijven momenteel hoe zij hun klanten de voordelen van het IoT-gebruik kunnen aanbieden. Het onderzoeksbureau Parks Associates stelt dit vast in haar meest recente onderzoek. Steeds meer bedrijven verkennen strategieën die de barrières in de IoT-markt moeten wegwerken, zodat zij kunnen inspelen op de kansen die de connectiviteit biedt.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 04-09-2017
Nieuws
Smart Home raakt steeds meer ingeburgerd

De helft van alle Nederlanders is inmiddels bekend met de term Smart Home. Dat blijkt uit de nieuwste online meting van de GfK Smart Home Monitor onder Nederlanders van 18 jaar en ouder. Consumenten zien steeds vaker de voordelen van Smart Home in, met name op het gebied van controle en gebruiksgemak. 1 op de 3 voorlopers binnen de categorie verwacht zelfs binnen nu en twee jaar zelf een huis te hebben dat volledig ‘smart’ is.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 03-09-2017
Nieuws
KNX-leden welkom op Building G100 Event op 5 oktober

Leden van het KNX-netwerk kunnen een bezoek brengen aan het ‘Building G100 Event’ dat op 5 oktober plaatsvindt. Van 10.00 uur tot 18.00 uur staat het Building G100 Event in de Woonindustrie te Nieuwegein geheel in het teken van gebouwautomatisering en smart buildings. De eindgebruiker staat tijdens het evenement centraal en kan zelf zijn eigen programma samenstellen door te kiezen uit meer dan 25 lezingen en een bezoekje aan de ruim 40 partners/exposanten.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 19-08-2017
Nieuws
Speciaal webinar over indoor locatiebepaling voor domoticatoepassingen

Bij steeds meer toepassingen binnen domotica en smart buildings is indoor locatiebepaling van essentieel belang. Daarom organiseert ISSO op 12 september een webinar over indoor locatiebepaling. Via de webinar kunnen installateurs, integratoren en andere geïnteresseerden meer te weten komen over de relatief nieuwe sector binnen de installatiewereld.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 22-07-2017
Nieuws
KNX partner op Nationale Conferentie Gebouwautomatisering

KNX is op 1 en 2 november als partner aanwezig op de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering. De lustrumeditie van de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering wordt dit jaar gehouden bij Taets Art & Event Park in Amsterdam. Op de conferentie delen deskundigen uit de vastgoedwereld, medewerkers van adviesbureaus en technische gebouwbeheerders hun kennis en visie over gebouwautomatisering.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 11-07-2017
Nieuws
Nieuws
KNX actieve deelnemer Smart Homes & Intelligent Buildings Event 2017

Op 14 en 15 november is KNX aanwezig op het Smart Homes & Intelligent Buildings Event 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement is een plek waar gebouwontwikkelaars, -ontwerpers en -beheerders die geïnteresseerd zijn in geïntegreerde gebouwtechniek kennis maken met de aanbieders van deze technologie.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 08-07-2017
Nieuws
Tweede netwerkbijeenkomst KNX Professionals over relatie HVAC en regeltechniek

Op donderdag 22 juni organiseerde KNX Nederland haar tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. De bijeenkomst stond in het thema van het groeiende belang van KNX in de HVAC-wereld. De ruim 65 deelnemers verdiepten zich tijdens de netwerkmiddag in de integratie van de werelden van de werktuigkundige en de elektrotechnische installaties.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 28-06-2017
Nieuws
Workshop maakt VMBO-leerlingen in Almelo enthousiast voor KNX

Via een boeiende KNX-workshop zijn een groepje derdejaars VMBO-leerlingen op het OSG Erasmus in Almelo enthousiast geworden voor woning- en gebouwautomatisering. Hans Hartman, de docent PIE in Almelo, had zich bij KNX Nederland gemeld met de vraag of we 'zijn jongens' kunnen informeren over deze toekomstvaste standaard. Edwin Hannink (Theben) en Jan Wassink (Hager) hebben de introductie verzorgd.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 17-06-2017
Nieuws
Theorie en praktijk over HVAC en KNX in workshop en netwerkbijeenkomst

Op donderdagmiddag 22 juni ben je welkom op een boeiende KNX-netwerkbijeenkomst bij InnStyle in Maarssen. Deze middag staat grotendeels in het teken van de koppeling tussen KNX en HVAC-installaties. Om dit onderwerp op een goede manier te introduceren, starten we met een workshop. Na de workshop zijn er nog enkele presentaties met voorbeelden, maar er zullen diverse fabrikanten hun innovaties presenteren.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 10-06-2017
Nieuws
KNX zoekt projecten voor KNX Professionals Award 2017

KNX Nederland roept uitvoerders van KNX-projecten op zich aan te melden voor de KNX Professionals Award 2017. De KNX Professionals Award vormt een blijk van waardering voor het meest onderscheidende project dat met KNX-technologie is gerealiseerd. De uitverkiezing is exclusief bedoeld voor leden van KNX Professionals die de afgelopen twee jaar projecten met KNX realiseerden.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 07-06-2017
Productinformatie
Productinformatie
Nieuws
Meld je aan voor bijeenkomst over koppeling tussen KNX en HVAC

Op donderdag 22 juni organiseert KNX Nederland haar tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Thema voor deze bijeenkomst is het groeiende belang van KNX in het HVAC-wereld. Oftewel de toepassing van KNX als protocol voor de (na)regeling van verwarming, ventilatie en koeling. Steeds vaker zullen gebouweigenaren aan duurzaamheidseisen moeten voldoen. Een van de eisen om je gebouw met een Energielabel A of een hoge BREEAM-score te kunnen waarderen, is een integrale gebouwautomatisering voor E- en W-installaties. Als geen enkel ander protocol kan KNX aan die eis voldoen.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 16-05-2017
Nieuws
Nieuws
KNX marktleider in Europa en China voor slimme woningautomatisering

Onderzoek van BSRIA, uitgevoerd in januari 2017, schat de waarde van de markt voor slimme woningen en kleine utiliteit in 2017 wereldwijd op 14,5 miljard euro. Volgens het onderzoek groeit de totale markt dit jaar met 20%. Het onderzoek bestaat uit individuele landenrapporten van de markten in China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. In Europa en China is het marktaandeel van KNX significant toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 30-04-2017
Nieuws
Sterke KNX-commitment in zakelijk initiatief Smart Living

Duitsland moet marktleider worden op het gebied van Smart Living-applicaties. Dat is het belangrijkste doel van het zakelijke initiatief ‘Smart Living’ dat op 14 maart door leidende fabrikanten en organisaties is opgericht in samenwerking met het Duitse ministerie van Economische Zaken. Het zakelijke initiatief wordt al vanaf het begin sterk ondersteund door KNX en de KNX-leden; bijna 60% van de oprichters zijn KNX-bedrijven.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 08-04-2017
Nieuws
ETS Inside succesvolste marktintroductie in geschiedenis KNX

De lancering van ETS Inside is de meest succesvolle productlancering van KNX sinds de oprichting van de vereniging. Tijdens de eerste drie dagen na de lancering van de nieuwe software werden meer dan 1000 licenties voor ETS Inside verkocht. De introductie van de nieuwe software ging gepaard met de grootste reeks evenementen in de geschiedenis van KNX, met 30 conferenties over de hele wereld.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 04-04-2017
Nieuws
Smart home markt in Nederland bereikt één miljard euro

Nederlandse consumenten hebben inmiddels 1 miljard euro besteed aan smart home apparaten. De productcategorie slimme huishoudelijke apparaten heeft hierin het grootste aandeel. Van alle smart home producten is de slimme thermostaat het apparaat met de hoogste marktwaarde. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 28-03-2017
Nieuws
KNX claimt steeds grotere rol in klimaat(na)regeling

De vakbeurs ISH is elke twee jaar het internationale podium voor de werktuigbouwkundige installatiewereld. Omdat KNX steeds vaker als busprotocol de totale naregeling van het klimaat in een gebouw verzorgt, toonde de standaard zich prominent op de ISH. Naast de HVAC-oplossingen, presenteerde KNX ook de IoT-oplossingen en de nieuwe ETS Inside. Demonstraties op het gebied van ETS Inside werden afgewisseld met presentaties over HVAC.

Toenemende Europese regelgeving
De reden dat KNX zich steeds vaker voor klimaatregeling in gebouwautomatisering manifesteert, heeft ook te maken met de toenemende energie-eisen vanuit de Europese regelgeving. De energie-efficiëntie van gebouwen kan onder invloed van gebouwautomatisering sterk verbeteren, zoals ook in de Europese norm EN 15232 wordt omschreven. Deze norm classificeert gebouwen in vier energie-efficiëntieklassen; A tot D. Een gebouw met klasse D heeft nagenoeg geen gebouwautomatisering maar een gebouw met energie-efficiëntieklasse A heeft een volledig integrale gebouwautomatisering voor verlichting en klimaat. Wil je die klassa A bereiken, dan zorgt een automatisering op basis van KNX voor naregeling en BACnet voor de voorregeling, als een van de weinige voor een echt integrale oplossing.

Substantiële energiebesparing door KNX
De energie-efficiëntie verbetert aantoonbaar door integrale gebouwautomatisering; alleen al een volledige daglichtafhankelijke en op aanwezigheid geregelde verlichting verlaagt de energierekening met 40%. Gaat de automatisering, door ook de zonwering en de individuele klimaatregeling in hetzelfde KNX-systeem te integreren, dan loopt de besparing aantoonbaar op tot respectievelijk 50% of 60%. Wat KNX betreft zijn daarvoor ook geen beperkingen, zeker gezien de enorme groei aan meer dan 7.000 gecertificeerde KNX-producten voor HVAC-systemen waaruit adviseurs en installateurs kunnen kiezen.
 
Voor meer informatie over KNX en HVAC, check de gloednieuwe microsite.  

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 20-03-2017
Nieuws
Ontvang kortingsbon van € 100,- voor ETS Inside plus gratis brochures

Op de KNX-netwerkbijeenkomst op donderdag 16 maart presenteerde KNX Nederland ETS Inside. Naast de lancering van deze nieuwe programmeermethode van KNX deelde de organisatie ook brochures uit met meer informatie over ETS Inside. Bij deze brochures zit een kortingsbon waardoor de aanschaf van een dongle met ETS Inside maar € 60,- in plaats van € 160,- kost. KNX-Professionals die niet bij de netwerkbijeenkomst van KNX aanwezig waren, kunnen de brochures aanvragen bij KNX Nederland en ontvangen dan ook de kortingsbon. Maar doe het snel, want de bon is tot 31-3-2017 geldig!

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 18-03-2017
Nieuws
Verfrissende inzichten over KNX & IP en DC op KNX-Netwerkbijeenkomst

Op donderdag 16 maart organiseerde KNX de eerste netwerkbijeenkomst van het nieuwe jaar. Anders dan bij andere bijeenkomsten, startte het programma met een workshop, die in het teken stond van IP-technologie. In het tweede deel van het programma gingen de presentaties over gelijkstroom. Meerdere sprekers deelden hun kennis en opinie over de toepassing van gelijkstroom, een techniek die zich steeds vaker aandient. Aan het einde van de dag presenteerden verschillende fabrikanten nieuwe KNX-producten die voor de professionals interessant zijn.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 15-03-2017
Nieuws
Bijna 900.000 slimme thermostaten in Nederland

Het aantal slimme thermostaten in Nederland is het afgelopen jaar met 38% gegroeid naar bijna 900.000 slimme thermostaten. Dit betekent dat één op de negen huishoudens een slimme thermostaat in huis heeft. Toon is nog steeds de onbetwiste marktleider op de markt van slimme thermostaten. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor 2017, een onderzoek van Multiscope onder 5.500 Nederlanders.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 07-03-2017
Nieuws
Aantrekkelijke introductie ETS Inside op KNX-bijeenkomst 16 maart

Op 16 maart organiseert KNX Nederland haar netwerkbijeenkomst. Naast de workshop over IP en de keynote lezingen over gelijkstroom, zal er ook kort aandacht zijn voor ETS Inside. Twee weken geleden vond de wereldwijde introductie plaats van deze nieuwe ETS-variant die de realisatie van een KNX-installatie eenvoudiger en laagdrempeliger maakt. Tijdens de KNX-bijeenkomst ontvangt elke KNX Professional een waardebon om voordelig kennis te maken met ETS Inside. Ook vindt er een verloting plaats van een gratis ETS Inside licentie.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 27-02-2017
Nieuws
KNX introduceert toegankelijke ETS Inside

KNX introduceert vandaag wereldwijd ETS Inside, de nieuwste versie van de KNX-programmeermethode. ETS Inside is specifiek ontworpen om KNX-projecten eenvoudig en laagdrempelig te maken. Zo kunnen ook installateurs met weinig tot geen ervaring in gebouwautomatisering snel en gemakkelijk kleine en middelgrote projecten realiseren. Daarnaast biedt de eenvoudige opzet van ETS Inside ook verschillende voordelen voor de eindgebruikers.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 13-02-2017
Nieuws
Nieuws
KNX aanwezig op vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

Op 25, 26 en 27 januari was KNX Professionals aanwezig op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, die plaatsvond in de Jaarbeurshal in Utrecht. Vertegenwoordigers van KNX stonden tijdens de beurs bij de stand van KNX klaar om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden en voordelen van de KNX-producten. Verder verzorgde KNX op 26 januari ook een minisymposium met drie lezingen van twintig minuten.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 28-01-2017
Nieuws
Workshop IP voor KNX en presentaties over DC-technologie

Op donderdag 16 maart organiseert KNX een netwerkbijeenkomst voor leden van de KNX Professionals. Anders dan bij andere bijeenkomsten, start deze middag met een workshop voor KNX Professionals over IP-technologie. De moderne installateur en system integrator die actief is in woning- en gebouwautomatisering kan niet meer zonder IP-kennis. Een ander onderwerp op deze bijeenkomst - en een techniek die zich steeds sterker aandient - is gelijkstroom (DC). Wat zijn de kansen, waar zitten bottlenecks en met welke ontwikkelingen moeten we rekening houden?

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 23-01-2017
Nieuws
Help KNX en jezelf tijdens vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

Op 25, 26 en 27 januari vindt in de Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer plaats. Dit is de plek om in contact te komen met facilitair managers en gebouwbeheerders. KNX Nederland heeft daar een kleine stand en zoekt leden (KNX Professionals, vertegenwoordigers van KNX Fabrikanten en KNX Technology Partners) die KNX op deze beurs een dag of dagdeel willen vertegenwoordigen. Meld je z.s.m. aan!

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 09-01-2017
Project
Nieuws
Grootste stijging aantal gecertificeerde KNX-installateurs sinds start

KNX Association realiseerde in 2016 een stijging van 30% van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs wereldwijd; de grootste stijging sinds haar oprichting. Wereldwijd zijn er nu 65.699 gecertificeerde KNX Partners. Aan de basis van deze indrukwekkende groei ligt de aanzienlijke investering van de KNX Association in opleiding, waardoor er momenteel 388 KNX opleidingscentra zijn in 63 landen. Deze centra zorgen voor meer KNX-opleidingen, ondersteund met extra online trainingen en het online instapplatform eCampus voor nieuwkomers.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 29-11--0001
Over KNX Nederland
  KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol dat men kan gebruiken om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.

  Website:
  https://www.knx.nl/

  Werkgebieden:
  Aannemer   -   Adviseur   -   AV-specialist   -   Consument   -   Groothandelaar

  Jaar van oprichting: 1990
  Aantal medewerkers: Ca. 370 aangesloten bedrijven


Contactgegevens
Aanbevelingen
Er zijn nog geen aanbevelingen voor KNX Nederland geschreven.

arrow