Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
author
KNX Nederland
Smart Inside initiator
Blog
KNX en Matter: Ken jij de verschillen en overeenkomsten?

De wereld van slimme woningen veranderd voortdurend, met nieuwe technologieën en standaarden die opkomen en ons dagelijks leven steeds makkelijker maken. Eén van deze ontwikkelingen is Matter, een open-source connectiviteitsstandaard voor smart home en IoT-apparaten. Ondanks dat Matter en KNX vergelijkbare aspecten hebben, zijn er ook opmerkelijke verschillen. In dit artikel geven we een vergelijking tussen de twee. Zo belichten we de verschillen en de overeenkomsten van KNX en Matter.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 16-04-2024
Blog
Blog
CASESTUDY: KNX vereenvoudigt integratie in Hotel Serras Barcelona

In het hart van de gotische wijk in Barcelona vind je Hotel Serras. Dit vijfsterrenhotel biedt luxe en streeft naar uitmuntendheid in gastvrijheid. Recentelijk heeft het hotel een opmerkelijke verbetering gebracht in zijn automatiseringssysteem, dankzij de veelzijdigheid van KNX. Dit project heeft 6 maanden geduurd. David Giménez Rueda, burgerlijk ingenieur en systeemintegrator bij C2i Control i Integració, leidde dit project en vertelde ons hierover.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 21-03-2024
Blog
Blog
Nieuws
Blog
Blog
Evenement
Blog
Blog
Nieuws
Blog
Blog
Evenement
Blog
Blog
Blog
Blog
Nieuws
Evenement
Nieuws
Evenement
Blog
Nieuws
Nieuws
Evenement
Blog
Blog
Evenement
Evenement
Blog
Blog
Blog
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Evenement
Early bird inschrijving KNX Secure & Cyber security event

Je kunt je nu al registeren voor het KNX Secure en Cyber Security netwerkevent voor een early bird tarief! Tijdens het evenement dat plaatsvindt op 7 juli in de Hall te Woerden krijg je twee plenaire sessies te zien, waarna de groep opbreekt in verschillende workshops vanuit de KNX fabrikanten over hun Secure producten. We zullen de middag afsluiten met een netwerkborrel inclusief hapjes.

1 like Reageer als eerste! 17-05-2022
Evenement
Nieuws
Nieuws
Evenement
Evenement
Productinformatie
Nieuws
Blog
Nieuws
Evenement
Productinformatie
Blog
Bezoekers genieten van zeer divers programma op Bits, Bricks & Behaviour

Op 9 november organiseerde de branchevereniging Gebouwautomatisering, onderdeel van FHI, de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Het event trok een paar honderd bezoekers die in de Rotterdamse Kuip hun kennis konden vergroten op een zeer breed terrein van de gebouwautomatisering. Ook KNX Nederland verzorgde een bijdrage aan de conferentie door een lezing over de toepassing van KNX in HVAC-installaties en met een mini-stand waar bezoekers informatie over de standaard konden krijgen.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 16-11-2021
Blog
Blog
Blog
Interview met Vassilios Lourdas, KNX Association Tools Team Leader: "With ETS6, a new era is starting for us as we have prepared the way for the future and the cloud"

In een exclusief interview vertelt KNX Association Tools Team Leader, Vassilios Lourdas, over de totstandkoming van ETS6, wat daarvan de belangrijkste features zijn en wat dit betekent voor de toekomst. Lees het volledige interview hieronder.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 21-10-2021
Evenement
ETS6 Dag: Kom in contact met je KNX netwerk en leer alles over ETS6

Naar aanleiding van de succesvolle lancering van de zesde generatie Engineering Tool Software, organiseert KNX Nederland op 25 november 2021 van 16.00 tot 19.30 uur de ‘ETS6 Dag’ in KAS te Woerden. Deze dag staat in het teken van alle vernieuwingen, verbeteringen en extra mogelijkheden die ETS6 biedt. Spreker Freddy van Geel neemt je mee in de mogelijkheden. Daarnaast doet ook Giovanni Oorthuizen vanuit ABB een bijdrage aan het programma met zijn lezing over KNX als (deel)oplossing voor energiezuinige en comfortabele Smart Buildings.Wie gaan er:   author author
2 likes 1 reactie 13-10-2021
Nieuws
Evenement
Nieuws
ONE TOOL. ALL YOU NEED: KNX-gemeenschap verwelkomt de toekomst van huis- en gebouwautomatisering met ETS6!

Nog slimmer, veiliger en opener: ETS6, de nieuwe versie van de populaire professionele KNX-tool voor het automatiseren van slimme huizen en gebouwen, zal op 28 september beschikbaar zijn. Dat is wanneer de volgende generatie van de "Engineering Tool Software" (ETS) voor smart home- en bouwprojecten op basis van KNX officieel op de markt wordt gebracht. Ga voor meer informatie, flyers, video's, webinars over de nieuwe ETS6-tool naar www.ets6.org.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 21-09-2021
Nieuws
Aftellen tot ETS6 - de nieuwe generatie slimme, veilige en open KNX-automatiseringssoftware

Op 28 september, tijdens de eerste dag van KNXperience, gaat ETS6 in première - de belangrijkste KNX-softwaretool tot nu toe. ETS6 brengt heel wat veranderingen in verschillende domeinen met zich mee, om KNX te behouden en verder te promoten als de slimme, veilige en open standaard voor huis- en gebouwautomatisering. Registreer je voor de ETS6 lancering op https://www.knxperience.org.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 03-09-2021
Evenement
Nieuws
KNX slaat baanbrekende brug tussen slimme gebouwen en e-mobiliteit

Voor de Europese Commissie is elektrische mobiliteit een cruciale pijler op weg naar een emissievrije economie in 2050. Elektrisch rijden kan het wegverkeer en vervoer schoner en goedkoper maken. Maar dit kan alleen een effectieve bijdrage aan de klimaatproblemen leveren als we de benodigde energie uit duurzame bronnen halen. Daarbij is het belangrijk om zo efficiënt en zuinig mogelijk met die energie om te gaan. Dit kan door onder meer een naadloze integratie van laadstations in het energiesysteem van slimme gebouwen; een terrein waarop KNX een gebouweigenaar goed kan helpen.

LEES MEER
4 likes 1 reactie 03-08-2021
Nieuws
KNX-gestuurde klimaatinstallaties: brengt energiebeheer naar een nieuw niveau

BRUSSEL, JULI 2021 – Energiemanagementsystemen op basis van KNX. Het zijn deze nieuwste oplossingen en projecten die een groot potentieel laten zien voor actieve energiebesparing en duurzaamheid. Vandaar dat KNX Association en de bij haar aangesloten fabrikanten steeds nadrukkelijker inzetten op KNX-gestuurde klimaatinstallaties gekoppeld aan intelligente energiemanagementsystemen. Het zijn deze oplossingen die de verduurzaming in de gebouwde omgeving een belangrijke impuls zullen geven.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 09-07-2021
Nieuws
Gratis upgrade naar ETS6 bij aankoop ETS5 in juli

Installateurs en system integrators die deze maand een ETS5 Professional licentie aanschaffen, ontvangen dit najaar een gratis upgrade naar ETS6. Na aankoop van de licentie ontvangt de KNX Professional een voucher die gratis toegang geeft tot de download van ETS6, zodra deze later dit jaar beschikbaar is. Bestel daarom nu een licentie voor ETS 5 Professional en wees één van de eersten die ETS6 ontdekt!

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 06-07-2021
Nieuws
Nieuws
Energiebeheer: elektrische voertuigen intelligent opladen met KNX

Casto Cañavate, de Marketing Manager voor KNX Assocation bekijkt de groei van de markt voor elektrische voertuigen en hoe zinvol het is om opladen te integreren in een KNX-energiebeheersysteem, thuis of op het werk. De laatste jaren hebben we een drastische verandering gezien in de automobielsector. Terwijl consumenten kiezen voor duurzamere elektrische voertuigen (EV), zijn er ook verschillende andere partijen die bijdragen aan een revolutie in de automobielsector.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 02-06-2021
Bericht
Nieuws
Veel bezoekers vergroten kennis tijdens webinar Cyber Security

Op woensdagmiddag 26 mei verzorgde KNX Nederland het webinar over Cyber Security. Een kleine 100 deelnemers hadden zich aangemeld om via dit webinar hun kennis te vergroten. Tijdens dit online kennisevent kregen zij een introductie, maar vooral veel handige tips & tricks die hen helpen om de woning- of gebouwautomatisering ‘cyber secure’ te maken. Dit webinar is gebaseerd op de whitepaper Cyber Security die u op de pagina documentatie van deze website kunt downloaden.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 27-05-2021
Evenement
KNX organiseert online conferentie over AV-integratie

Op 8 en 9 juni organiseert KNX Association een online conferentie over AV-integratie binnen KNX-systemen. Deelname aan deze conferentie is gratis. Voor dit digitale event werkt KNX samen met meerdere partners, onder wie de organisaties AVIXA, CEDIA, ISE, maar ook met KNX fabrikanten en KNX Professionals. De partijen bundelen hun krachten om de deelnemers een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

1 like Reageer als eerste! 19-05-2021
Evenement
Nieuws
Nieuws
Nieuws
KNX lanceert speciale ETS-licentie voor woningeigenaren

De internationale KNX Association heeft een nieuwe versie van de programmeersoftware ETS gelanceerd. Deze ETS Home Edition is een aangepast licentietype voor eindgebruikers die een KNX-project in hun eigen huis of thuiskantoor willen realiseren. Met ETS Home Edition kan men 1 project met maximaal 64 busdeelnemers configureren. Dit is daardoor een prima oplossing voor residentiële projecten die niet uit de voeten kunnen met ETS Lite (maximaal 20 componenten) en waarvoor ETS Pro (onbeperkt aantal projecten en componenten) te kostbaar is.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 16-04-2021
Nieuws
KNX Vision 2025: Klaar om de toekomst van smart living vorm te geven

Wanneer het 2025 is dan zal KNX de belangrijkste motor zijn voor intelligent, netwerkgebonden en duurzaam leven en werken. Het protocol zal wereldwijd de eerste keuze zijn van klanten in de markt voor slimme woningen en gebouwen. Dit is de visie van de nieuw gekozen raad van bestuur van de KNX Association. Het bestuur van de internationale associatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en promotie van ‘s werelds toonaangevende oplossing voor slimme huizen en gebouwen.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 31-03-2021
Nieuws
MyKNX in een nieuw jasje om uw ervaring te verbeteren

MyKNX is de one-stop-shop voor de KNX Community. Iedereen met een account kan ETS-licenties kopen, ondersteuning vragen, zich inschrijven voor gecertificeerde cursussen en webinars, en nog veel meer! KNX schaaft dit belangrijke platform constant bij om een gestroomlijnde ervaring te bieden. Voor het eerst is MyKNX volledig vernieuwd met niet alleen een nieuwe look-and-feel, maar ook een geoptimaliseerde gebruiksvriendelijke interface.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 29-03-2021
Evenement
Bezoek de eerste digitale KNX HVAC Solutions Conferentie

Op 30 en 31 maart organiseert KNX de eerste HVAC Solutions Conferentie. Deze online conferentie staat in het teken van informatiesessies over hoe je KNX kunt integreren met HVAC-systemen. Verder komen ook de nieuwste HVAC-systemen en nieuwe HVAC-producten van verschillende KNX-fabrikanten aan bod. Er is ook aandacht voor HVAC-productontwikkeling en de voordelen van KNX. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het digitale kennisevenement.

2 likes Reageer als eerste! 23-03-2021
Nieuws
Bezoek de eerste digitale KNX HVAC Solutions Conferentie

Op 30 en 31 maart organiseert KNX de eerste HVAC Solutions Conferentie. Deze online conferentie staat in het teken van informatiesessies over hoe je KNX kunt integreren met HVAC-systemen. Verder komen ook de nieuwste HVAC-systemen en nieuwe HVAC-producten van verschillende KNX-fabrikanten aan bod. Er is ook aandacht voor HVAC-productontwikkeling en de voordelen van KNX. Iedereen kan zich gratis aanmelden voor het digitale kennisevenement.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 26-02-2021
Nieuws
KNX publiceert whitepaper voor vergroten van bewustwording cyber security

Installaties in gebouwen, zoals gebouwbeheerssystemen, domotica, klimaatregelingen of beveiligingssystemen, zijn steeds vaker met het internet verbonden. De afgelopen jaren is gebleken dat installaties die aan internet zijn gekoppeld, een aantrekkelijk doelwit vormen voor cybercriminelen. KNX Nederland publiceert een whitepaper om de bewustwording over cyber security binnen de installatiemarkt te vergroten.

LEES MEER
4 likes Reageer als eerste! 10-02-2021
Nieuws
TVVL introduceert opleiding Lead-engineer Gebouwautomatisering en -beheer

Vanaf maart start bij TVVL een nieuwe opleiding voor professionals in de gebouwautomatisering. Met deze opleiding ontwikkelt de professional zich tot een gespecialiseerde beheermanager voor gebouwautomatisering en kan met die kennis processen ontwerpen en monitoren. Het is een technische, strategische en analytische opleiding, ontwikkeld als gezamenlijk initiatief van TVVL en de Nederlandse Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering.

LEES MEER
3 likes 1 reactie 14-01-2021
Status
Nieuws
Succesvolle viering 30-jarig jubileum KNX

De KNX Association kijkt terug op een succesvolle viering van het 30-jarig jubileum. Ondanks de beperkingen door de wereldwijde coronacrisis konden de KNX Association en de verschillende nationale KNX-groepen aandacht besteden aan deze mijlpaal. De hele KNX-gemeenschap kwam de afgelopen maanden op digitale wijze - en dus coronaproof - samen in tal van evenementen om KNX een mooie verjaardag te wensen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 14-12-2020
Nieuws
Nieuws
Jos Bruins: "Standaardisatie in slimme gebouwenwereld belangrijker dan ooit"

De wereld van slimme gebouwen en woningen doorloopt op dit moment één van de meest ingrijpende transities uit zijn bestaan: traditionele platforms voor gebouwautomatisering erkennen de vele voordelen van het gebruik van op IP (Internet Protocol) gebaseerde netwerken en de flexibiliteit van energiezuinige, stabiele en veilige draadloze verbindingen. Alle partijen zijn bezig met het proces om de platforms hiervoor geschikt te maken. Standaardisatie is in dit proces van ongekend belang, om dit alles zo kosten-effectief, met de grootst mogelijke interoperabiliteit met bestaande systemen en kleinst mogelijke disruptie te laten verlopen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 27-11-2020
Bericht

Wil je de sessie 'De rol van gebouwautomatisering om aan BENG te voldoen', die werd uitgezonden tijdens de Week van de Gebouwautomatisering, terugkijken wanneer het jou uitkomt? Bekijk 'm nu op YouTube!

Link: https://www.youtube.com/watch?v=olRSeVzWo6I

Sessie 11 De rol van gebouwautomatisering om aan BENG te voldoen De rol van gebouwautomatisering om aan BENG te voldoenVanaf 1 januari 2021 wordt de huidige indicator voor de energieprestatie van nieuwe gebouwen (EPC) verv...

2 likes Reageer als eerste! 25-11-2020
Nieuws
Nieuws
KNX verwelkomt Sony als 500ste lid

KNX versterkt haar internationale karakter van het toonaangevende protocol met de toetreding van Sony tot de KNX-gemeenschap. De KNX Association is trots om Sony als 500ste lid te mogen verwelkomen. Dankzij de groeiende populariteit van KNX IoT en ‘Services met KNX’ breekt er een nieuw tijdperk aan. De uitbreiding van het KNX-ecosysteem dat hierdoor ontstaat zorgt voor nieuwe dimensies met nieuwe mogelijkheden. Steeds meer Tech-bedrijven willen daarvan onderdeel uitmaken.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 18-11-2020
Bericht
Bericht

Gisteren vierde KNX Association haar 30e verjaardag. De gehele dag werden er live video's uitgezonden afkomstig uit verschillende KNX-landen wereldwijd.

Ook wij, als KNX Nederland, hebben een eigen video geproduceerd. Deze werd gisteren dus ook wereldwijd uitgezonden tijdens de livestream van KNX Association. Benieuwd naar onze video? Bekijk 'm hier!

https://youtu.be/IohVqL3KnTs

- met: Rianne van Lieshout, Gert van Dijk, Edwin Hannink

KNX 30 jaar door KNX Nederland Een samenvatting van de afgelopen 30 jaar KNX Nederland. Vijf personen vertellen over hun ervaringen met KNX en feliciteren uiteraard de associatie met dit m...

4 likes Reageer als eerste! 21-10-2020
Evenement
Nieuws
KNX draagt steentje bij tijdens Week van de Gebouwautomatisering

Op maandag 9 november start de Week van de Gebouwautomatisering. Van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering haar jaarlijkse conferentie Bits, Bricks & Behaviour als een interactief, online event. KNX levert ook een bijdrage aan het programma met onder andere een forumdiscussie over automatisering in de zorg, een interactief interview over cyber security en een paneldiscussie over het belang van gebouwautomatisering bij het voldoen aan BENG.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 07-10-2020
Nieuws
Opmerkelijke automatiseringsprojecten winnen internationale KNX Awards

Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens het wereldwijde, online event KNXperience. In acht categorieën zijn evenveel projecten beloond met deze prestigieuze onderscheiding. In elke categorie waren vijf projecten genomineerd die eerder dit jaar uit de vele honderden, internationale inzendingen waren geselecteerd. Een van de winnaars is Odisee Hogeschool in Gent, die in de categorie Young (de prijs voor studenten) de onderscheiding kreeg voor een KNX-gestuurd off-grid domoticahuis dat de studenten op de campus hebben gerealiseerd.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 30-09-2020
Nieuws
Odisee Hogeschool in Gent wint internationale KNX Award

Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens de online KNXperience. In de categorie Young ging Odisee Hogeschool er met de hoofdprijs vandoor. Zij ontvingen de prestigieuze onderscheiding voor hun off-grid domoticahuis, waaraan de studenten van de opleiding Energietechnologie hebben gewerkt. De studenten realiseerden met hulp van KNX een domotica/simulatiehuis dat volledig los van energie-aansluitingen kan functioneren.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 30-09-2020
Nieuws
KNX organiseert digitale vakbeurs KNXperience van 28 september tot en met 2 oktober

De KNX Association organiseert voor de eerste keer in de geschiedenis een digitale KNX-beurs. De KNXperience, zoals de beurs heet, dient als centraal platform voor het presenteren en ervaren van de nieuwste KNX-producten, oplossingen, tools en ideeën. De digitale vakbeurs vindt plaats van 28 september tot en met 2 oktober 2020 en is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in smart home en smart building-oplossingen. Het online evenement is in het Engels en Duits te volgen op www.KNXperience.org. Op 29 september worden er ook de internationale KNX Awards bekend gemaakt. KNX Nederland is eveneens op deze beurs te vinden om in een eigen online stand de community Smart Inside te presenteren.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 08-09-2020
Nieuws
KNX RF hoort bij meest betrouwbare RF-standaarden voor gebouwautomatisering

Met de opmars van gebouwenautomatisering neemt ook de verspreiding van draadloze apparaten toe. Draadloze standaarden voor de integratie van sensoren in automatiserings- en besturingstoepassingen worden daardoor steeds belangrijker in de gebouwautomatisering. Een recent onderzoek van professor doctor Michael Krödel vergelijkt verschillende draadloze standaarden voor gebouwautomatisering en -aansturing. KNX RF komt uit de bus als een-na beste van de fabrikantonafhankelijke draadloze standaarden voor gebouwen.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 26-08-2020
Nieuws
Maak jezelf zichtbaar in de KNX-partnerranglijst

De KNX Association voert een KNX Partner Ranking System in. Deze ranglijst vervangt de lijst met KNX-partners en de bijbehorende contactgegevens op knx.org. Het KNX Partner Ranking System sorteert KNX-partners op basis van een score, waarbij de best scorende KNX-partners bovenaan worden getoond. Een voorwaarde voor de Nederlandse bedrijven die als KNX-partner zichtbaar willen zijn in de ranglijst is dat zij lid zijn van Smart Inside. Vervolgens kunnen zij in hun profiel aangeven zichtbaar te willen zijn als KNX-partner en dat ze zich als KNX-professional in de markt willen profileren.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 25-08-2020
Nieuws
Met 373 miljoen KNX-componenten is KNX prominent automatiseringssysteem

In het jaar dat KNX haar 30-jarig jubileum viert, blijkt uit marktonderzoek dat woningautomatisering op basis van KNX een dominante positie inneemt. Het onderzoek laat zien er in de afgelopen 30 jaar al 373 miljoen KNX-componenten zijn verkocht en geïnstalleerd. Dit is goed voor een gecumuleerde marktomzet van 54,5 miljard euro.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 04-08-2020
Evenement
Nieuws
SonnenBatterie eerste KNX-gecertificeerde fabrikant van thuisbatterijen

SonnenBatterie is het eerste systeem voor thuisbatterijen dat een technische certificering ontvangt van de wereldwijde KNX-standaard. Hierdoor kunnen gebruikers de sonnenBatterie (vanaf de achtste generatie) via KNX met hun fotovoltaïsch systeem (PV-systeem) verbinden. Met de KNX-gecertificeerde thuisbatterij is het voortaan mogelijk om productie, verbruik en opslagmogelijkheden in een woning te coördineren voor een geoptimaliseerde systeemefficiëntie.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 21-07-2020
Blog
Nieuws
Korting op ETS5 in juli: hoe eerder je bestelt, hoe hoger de korting

Om het zomerseizoen goed te beginnen, geeft KNX hoge kortingen op ETS. Degenen die in juli het snelst beslissen, ontvangen de hoogste korting die tot 35% kan oplopen. De korting geldt zowel voor een nieuwe ETS5 Professional-licentie als een upgrade daarvan. Wees snel, want in de loop van de weken zal de korting dalen tot 30%, 25% om op 20% te eindigen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 06-07-2020
Nieuws
Protocollen verenigen zich achter IP als veilige ruggengraat voor gebouwautomatisering

De organisaties achter de toonaangevende technologische standaarden voor gebouwautomatisering werken samen aan het nieuwe initiatief IP Building and Lighting Standards (IP-BLiS). Dit betekent dat BACnet International, KNX Association, OCF, Thread Group en de Zigbee Alliance gaan samenwerken om de behoefte van gebruikers in de utiliteit op het gebied van connectiviteit beter af te stemmen en om de integratie te verbeteren.

LEES MEER
3 likes 1 reactie 26-06-2020
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
Speciale aanbieding in juni voor ETS Inside en (een upgrade naar) ETS5 professional

Ben je van plan een nieuwe ETS Inside-licentie te bestellen of een upgrade te doen van jouw ETS Inside naar ETS5 Professional? Juni is de juiste maand hiervoor! KNX Association biedt de komende maand een korting van 30% op ETS Inside aan. Dit geldt zowel op nieuwe licenties van ETS Inside als op upgrades van ETS Inside naar ETS5 Professional. Mis deze kans niet!

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 02-06-2020
Nieuws
Speciale whitepaper over toepassing KNX in HVAC-installaties

Speciaal voor adviseurs, installateurs en system integratoren die met KNX aan de slag willen in HVAC-installaties brengt KNX Nederland een whitepaper uit. De whitepaper biedt antwoorden op vragen over het waarom van KNX voor klimaatinstallaties en hoe KNX daarbij bruikbaar is. Het document schept voor iedereen meer duidelijkheid over de mogelijkheden van KNX in combinatie met deze zogeheten HVAC-installaties.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 27-05-2020
Evenement
Nieuws
KNX Association ziet 2020 goed van start gaan

Het jaar 2020 met daarin de viering van de 30ste verjaardag van KNX ging schitterend van start. Na de eerste vier maanden tonen marktstudies uitstekende resultaten in de kernlanden van KNX. De verkoop van onze ETS-software bevestigt wat iedereen al wist: KNX is het nummer één systeem voor slimme woningen en gebouwen. Wie op zoek is naar een fabrikantonafhankelijke en volledig geïntegreerde automatiseringsoplossing kan niet om KNX heen, zo melden de voorzitter en directie van KNX Association in een statement.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 15-05-2020
Evenement
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nu is hét moment om online kennis te maken met KNX

Sinds enige tijd maakt de eCampus van KNX het mogelijk om via een online leerplatform kennis te maken met de wereld KNX. Het populaire platform wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe KNX-trainingsinhoud. Ook de gratis softwareapplicatie KNX Virtual maakt het gemakkelijk om met KNX te beginnen, zonder in producten te hoeven investeren.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 28-04-2020
Bericht

Ben je van plan om met KNX te gaan werken? KNX Virtual is dan een handige tool. Wil je snel starten, bekijk dan deze video. De video is een opname van een live webinar. Gebaseerd op KNX Virtual, behandelt de video de basisfunctie 'Schakelen'. Deze functies creëer je en programmeer je met de software ETS Professional.
In de video komen diverse aspecten aan bod:
- Introductie van KNX Virtual: waar kun je het downloaden, en hoe maak je de verbinding met ETS
- Verschillende KNX-componenten
https://www.youtube.com/watch?v=01MO_zmtGv4

KNX Basics (switching) with KNX Virtual The video is a recording of a live webinar. Based on KNX Virtual, the basic KNX building function ‘switching’ will be created and commissioned with ETS Prof...

1 like Reageer als eerste! 20-04-2020
Nieuws
KNX vergroot kennis in de markt met serie webinars

Juist in deze tijd hebben veel mensen tijd om aan hun kennis te werken. Vandaar dat KNX Association nu extra webinars aanbiedt om het kennisniveau bij vakmensen op het gebied van KNX te vergroten. De webinars zijn online live presentaties over zowel technische als niet-technische zaken. De sessies zijn volledig gratis. Reserveer wel even voor deelname aan deze webinars. Er zitten sessies bij voor beginners, maar ook voor gevorderde KNX Professionals.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 10-04-2020
Nieuws
Nieuws
Nieuwe mijlpaal voor KNX: 500ste KNX-opleidingscentrum geopend

BRUSSEL, 23 MAART 2020 – In de afgelopen periode is er een exponentiële groei van het aantal gecertificeerde KNX-installateurs over de hele wereld. Bovendien zijn er sinds deze week 500 officiële KNX-opleidingscentra in 72 landen die een steeds breder scala aan trainingen aanbieden. Zo timmert KNX stevig aan de weg om steeds meer studenten en professionals op te leiden voor het ontwerpen en programmeren van KNX-systemen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 25-03-2020
Nieuws
Nederlandse markt smart home-apparaten groeit naar 2,5 miljard euro

Nederlandse consumenten hebben inmiddels 2,5 miljard euro aan smart home-apparaten in huis. Dat blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van online marktonderzoeker Multiscope onder 6.300 Nederlanders. De markt voor slimme apparaten groeide met 800 miljoen euro; een stijging van 47% ten opzichte van 2018.

LEES MEER
2 likes 3 reacties 12-03-2020
Nieuws
Nieuwe ISO-norm: KNX IP Secure erkend als onafhankelijke veiligheidsstandaard

Brussel, 26 februari 2020 – KNX, het internationaal toonaangevende automatiseringsprotocol voor slimme woningen en gebouwen, bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn ontwikkeling. KNX IP Secure is namelijk erkend als de internationale veiligheidsstandaard EN ISO 22510. Daarmee is KNX IP Secure ’s werelds eerste genormeerde fabrikant- en applicatie-onafhankelijk beveiligingssysteem voor slimme woningen en gebouwen.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 26-02-2020
Status
Nieuws
Presentatie over certificering van cyber security voor Smart Buildings

Wil je er zeker van zijn dat de processen en systemen in een gebouw beschermd zijn tegen cyber aanvallen, dan neem je maatregelen. Een van de maatregelen die je kunt nemen, is het certificeren van de processen en systemen. Tijdens de VSK verzorgt Paul Roosen, senior vice president buildings (West Europe) van Tüv Nederland een presentatie over certificering conform IEC 62443.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-01-2020
Status
Evenement
Evenement
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
KNX Virtual maakt toegang tot KNX eenvoudiger en sneller dan ooit

Door de vele voordelen van een slimme woning of een smart building neemt de vraag naar uitgebreide, intelligente en veilige automatisering van gebouwen met KNX wereldwijd toe. De verwachting is dat met de introductie van KNX Virtual het aantal gebruikers van KNX aanzienlijk kan toenemen. In de afgelopen jaren is er al een stevige groei te zien van systeem integratoren, installateurs en andere professionals die met deze technologie werken.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 30-10-2019
Nieuws
Boeiende presentaties over technologie, verduurzaming en veiligheid

De conferenties Bits, Bricks & Behaviour / Smart Homes & Intelligent Buildings staan weer voor de deur, op dinsdag 5 november in de Jaarbeurs. De belangrijkste ontwikkelingen in woning- en gebouwautomatisering komen aan bod en bezoekers komen in contact met diverse leveranciers. U kunt deze dag verschillende interessante presentaties bijwonen, die de uitdagingen en innovaties vanuit allerlei perspectieven behandelen.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 23-10-2019
Nieuws
Nederlander bewuster van online risico’s, maar aantal slachtoffers stijgt

De kennis van Nederlanders over digitale en online veiligheid neemt gestaag toe. Twee derde van de Nederlanders vindt hun kennis over digitale en online veiligheid redelijk tot zeer goed. Ruim de helft (56%) neemt maatregelen na een cyberaanval; een stijging ten opzichte van vorig jaar. Tegelijkertijd neemt het aantal slachtoffers van cybercriminaliteit toe: 71% van de Nederlanders heeft hier wel eens mee te maken gehad.

LEES MEER
2 likes 1 reactie 15-10-2019
Evenement
Cyber Security Meeting: Inzicht in de noodzaak én een kans van cyber security - 20 november

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.

2 likes Reageer als eerste! 24-09-2019
Evenement
Cyber Security Meeting: Inzicht in de noodzaak én een kans van cyber security - 3 december

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.Wie gaan er:   author
1 like Reageer als eerste! 24-09-2019
Evenement
Cyber Security Meeting: Inzicht in de noodzaak én een kans van cyber security - 27 november

Techniek Nederland, Brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering en KNX Nederland slaan de handen ineen om installateurs en system integrators bewust te maken van de risico’s van slimme automatiseringssystemen. Zij organiseren daarvoor een drietal bijeenkomsten waarop zij de vakmensen bijpraten en meer inzichten geven in de materie. Uiteindelijk moeten de specialisten beter geïnformeerd zijn om eindgebruikers garanties te kunnen geven voor een veilige toegang tot woning- en gebouwautomatisering.Wie gaan er:   author author
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 24-09-2019
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
KNX biedt adviseurs en ontwerpers helpende hand met KNX Adviseurshandboek

Speciaal voor adviseurs, ontwerpers en ook eindgebruikers die bezig zijn met het ontwerpen en plannen van een KNX-installatie heeft KNX Nederland het KNX Adviseurshandboek opgesteld. Met dit handzame handboek hebben professionals een leidraad om als volwaardige gesprekspartner van installateurs en system integrators een KNX-project te starten. Het KNX adviseurshandboek is met hulp van meerdere specialisten uit de markt tot stand gekomen.

LEES MEER
6 likes 1 reactie 27-08-2019
Evenement
Evenement
Nieuws
Nieuws
Ethisch hacker geeft KNX Professionals tips en tricks

Leden van KNX Professionals kregen tijdens de KNX Bijeenkomst advies over het goed beveiligen van domotica die in contact staat met het internet. Ethisch hacker Ron Oostveen van KPN legde de aanwezigen tijdens een presentatie uit waar de risico’s liggen in het verbinden van elektronica met het internet. De professionals leerden daarbij meer over de denkwijze van hackers en welke factoren de bescherming tegen hackers vergroten.

LEES MEER
7 likes Reageer als eerste! 07-06-2019
Evenement
Nieuws
Waar vind je cruciale data en hoe gebruik je deze voor optimalisatie?

Veel HVAC-installaties in de bestaande gebouwen presteren ondermaats. Dit leidt vaak tot onnodige energiekosten, onderhoudskosten en/of een oncomfortabel binnenklimaat. Het merendeel van deze installaties produceert echter een grote hoeveelheid aan data die iets zegt over de werking, comfortcondities en efficiëntie.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 08-05-2019
Nieuws
Algemene vergadering KNX Association zet KNX IoT-technologie centraal

KNX is helemaal klaar voor de volgende fase van zijn succesverhaal: de focus op het Internet of Things. Als toekomstbestendige standaard verbindt KNX IoT de uitgebreide portefeuille van geïnstalleerde KNX-componenten en -systemen met de wereld van IoT. Hierdoor is het mogelijk om de vele verschillende apparaten en systemen, thuis en op kantoor, met elkaar te verbinden, zowel lokaal als op afstand.

LEES MEER
6 likes 2 reacties 02-05-2019
Nieuws
Digitalisering en sociale innovaties zijn belangrijker dan de techniek

“We praten op dit moment in de hele energietransitie heel veel - misschien wel te veel - over techniek, met het gevaar dat de rol van digitalisering en sociale innovatie onderbelicht blijft. Tijdens mijn presentatie op woensdag 5 juni bij de KNX Netwerkbijeenkomst in Maarssen breng ik daarom deze invloeden onder de aandacht.”

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 01-05-2019
Nieuws
Evenement
Nieuws
Nieuwsbericht in Het Financieele Dagblad over de veiligheidsperikelen van IoT

Afgelopen week publiceerde het Financieele Dagblad een nieuwsbericht over de veiligheidsperikelen van IoT apparaten. Onder andere de KNX Professionals Martin van Ling werd daar als systeem integrator aan het woord gelaten. Het bericht gaat over de wetgeving die de EU wil invoeren om onveilige IoT apparaten met een sticker herkenbaar te maken. Hieronder kunt u het hele bericht lezen.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 22-03-2019
Evenement
Evenement
Nieuws
Gebouwen en woningen met KNX-systemen zijn prima te beveiligen

Het is jammer dat het gebruik van technologie om gebouwen slim te maken vandaag negatief in het nieuws kwam. Juist omdat deze technologie het mogelijk maakt om de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, het hoofd te bieden. Woning- en gebouwautomatisering vervult een belangrijke bijdrage aan het gezonder, veiliger, leefbaarder en meer duurzaam maken van onze omgeving.

LEES MEER
7 likes 5 reacties 21-02-2019
Nieuws
Nieuws
Grootste groei van KNX-producten en hoogste verkoop van ETS-licenties sinds de oprichting

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) heeft vorig jaar nieuwe records gevestigd voor KNX. In 2018 behield de KNX-standaard zijn leidende positie in de smart building sector. De vereniging telt nu meer dan 470 toonaangevende fabrikanten uit 44 landen en wereldwijd bijna 80.000 gecertificeerde KNX Partners. Binnen een jaar tijd steeg het aantal KNX gecertificeerde producten van 7.000 naar 8.000 - meer dan ooit tevoren sinds de oprichting van de vereniging in 1990.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 01-02-2019
Evenement
Nieuws
Status
Nieuws
xxter treedt als KNX-fabrikant toe tot netwerk van KNX Nederland

Software- en hardware-ontwikkelaar xxter is lid geworden van KNX Nederland. Daarmee maakt het Amsterdamse bedrijf de transformatie van Technology Partner naar officiële KNX-fabrikant. Eind 2017 sloot het bedrijf, met zijn visualisatie-, integratie- en besturingsoplossingen, zich al aan bij de internationale KNX Association. Met die stap kan zij haar producten, zoals de Pairot, bij KNX laten certificeren. Met het lidmaatschap van KNX Nederland profileert xxter zich nadrukkelijker binnen de KNX-community in ons land.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 21-12-2018
Evenement
Evenement
Nieuws
KNX Nederland versterkt zich met lidmaatschap Mean Well

Mean Well is vanaf 1 januari 2019 lid van KNX Nederland. De Taiwanese onderneming is internationaal een van de toonaangevende producenten van voedingen. Sinds de oprichting in 1982 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de bekendste ontwikkelaars en fabrikanten met een breed assortiment aan voedingen, waaronder AC/DC geschakelde voedingen, DC/DC converters, DC/AC inverters, adapters en batterijladers.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 18-12-2018
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Evenement
Evenement
Evenement
Bericht

Het artikel 'Domotica geeft huurwoning streepje voor', dat eerder te lezen was in Home Emotion en bij 'Projecten' op dit platform, is nu ook online te lezen op HiFi.nl: https://bit.ly/2S4homx

Home Emotion: Groeimarkt domotica in huurwoningenHet komt steeds vaker voor: verhuurders die hun woningbezit uitrusten met geavanceerde domotica-toepassingen. Zodoende kunnen ze hogere huurprijzen vragen van een selectieve doelgroep en creëren ze meerwaarde voor toekomstige verkoop. Van een monumentaal pand in de Amsterdamse Vondelbuurt,...

https://bit.ly/2S4homx

1 like Reageer als eerste! 20-11-2018
Status

photo Heinz Lux, CEO van KNX Association, was onlangs gastpresentator tijdens de Thread Group Member Meeting bij OSRAM in München. Daar verzorgde hij namens KNX, als trots lid van Thread, een presentatie over de visie van KNX op IoT. Evenals Thread streeft KNX naar een probleemloze samensmelting van haar systemen binnen de IoT wereld.

1 like Reageer als eerste! 09-11-2018
Project

Een historisch pand in Maassluis is onlangs getransformeerd tot een luxe hotel. Slagboom Vlaardingen Elektrotechniek maakte een ‘smart building’ van Hotel Maassluis. In alle hotelkamers is de led-verlichting, op basis van KNX en Dali, zeer makkelijk te regelen en te besturen. Ook voor de overige ruimtes in het hotel creëerde Slagboom diverse licht-scenes. En na zonsondergang zorgen led-lampen voor een fraaie belichting van de buitengevel.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 02-11-2018
Nieuws
Gebouwautomatisering vereist interactie met de buitenwereld

Veel bedrijven zijn zich er al van bewust dat het belangrijk is om een groter belang te dienen in de wereld van gebouwautomatisering. De vraag is alleen hoe dat precies moet worden aangepakt. Bart Kruijssen van PricewaterhouseCoopers behandelt dit onderwerp tijdens Bits, Bricks & Behaviour op 22 november in de Jaarbeurs Utrecht.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 30-10-2018
Status
Status
Status

photo ISSO, kennisinstituut voor de Bouw- en Installatietechniek, helpt gebouwbeheerders bij het formuleren van ontwerpeisen voor gebouwbeheersystemen. Met een nieuwe publicatie geven zij meer structuur bij het opstellen van deze ontwerpeisen en meer inzicht in de totstandkoming van systemen. Volgens ISSO is dit belangrijk omdat er nog geen ontwerpspecificaties bekend waren die vanuit het perspectief van de beheerder of eigenaar naar een gbs kijken. Meer weten? https://bit.ly/2NLLTvj

1 like Reageer als eerste! 16-10-2018
Nieuws
Evenement
Productinformatie

Isolectra breidt haar assortiment uit met het nieuwste product uit de Eelectron 9025 serie. De nieuwe thermostaat won eerder dit jaar al de ICONIC AWARDS 2018. Deze award is bestemd voor visionaire gebouwen, innovatieve producten en duurzame communicatie in alle sectoren van de architectuur, de bouw- en vastgoedsector en de verwerkende industrie.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 28-09-2018
Productinformatie

B.E.G. presenteert een nieuwe 4-weg drukknopinterface met een geïntegreerde logicamodule. De B.E.G. KNX-drukknopinterface draagt de naam PBM-KNX-DX-4W en hoort tot de Deluxe-serie van B.E.G. Het nieuwe product biedt vier kanalen, waarbij elk kanaal kan worden gebruikt als een ingang voor een potentiaalvrije drukknop- of schakelcontact. De kanalen zijn daarnaast ook geschikt als een binaire uitgang voor het aansturen van een controlelamp(je).

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 26-09-2018
Evenement
Studiemiddag Life Cycle Management op 11 oktober 2018!

Een systematische aanpak om de levencyclus van je asset te beheren, van ontwerp tot sloop, dat is Life Cycle Management. Deze systematische aanpak omvat veel aspecten. Denk hierbij aan slimme innovaties en/of software die kan bijdragen aan de levensduur van de asset. Op donderdag 11 oktober 2018 organiseert de brancheorganisatie Gebouw Automatisering de studiemiddag Life Cycle Management om dieper in te gaan op het onderwerp. Hieronder vindt u meer informatie over het programma en aanmelding.Wie gaan er:   author
2 likes Reageer als eerste! 25-09-2018
Evenement
Over veranderende wetgeving van installaties in gebouwen

Op maandag 19 november vindt de bijeenkomst "Maatregelen voor technische installaties om te voldoen aan de huidige wet- & regelgeving" plaats bij ASR in Utrecht. Het zal je niet ontgaan zijn dat de wet- en regelgeving voor bestaande gebouwen en installaties constant in beweging blijft. Hoe hou je als opdrachtgever en uitvoerende partij controle over deze inspectie- en onderhoudsverplichtingen?

3 likes Reageer als eerste! 18-09-2018
Evenement
Nieuws
Registratie conferentie Bits, Bricks & Behaviour geopend

De registratie voor de conferentie Bits, Bricks & Behaviour op 22 november is geopend. Iedereen die deze conferentie wil bijwonen, kan zich gratis aanmelden op de website van het evenement. De focus van het event ligt dit jaar op techniek, inspirerende verhalen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van gebouwautomatisering.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 14-09-2018
Evenement
Project
Productinformatie
Productinformatie

Isolectra breidt haar productassortiment uit met de nieuwe generatie KNX DIN-rail actuatoren: de Electron IO16F01KNX en BO16F01KNX. Beide versies zijn beschikbaar met SD-kaartlezer, waardoor de programmering snel en eenvoudig kan worden opgeslagen en op een identiek apparaat kan worden geïnstalleerd.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 07-09-2018
Productinformatie