Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuws
Productinformatie
Nieuws
LUXORliving project van het jaar

Tijdens de tweede Theben LUXORliving partnerdag is voor het eerst de winnaar bekend gemaakt van het mooiste LUXORliving project van het afgelopen jaar. Wil je ook partner worden, kun je je aanmelden voor een cursus LUXORliving en aansluitend inschrijven als partner. Theben biedt veel voordelen aan haar partners, waaronder 5 jaar garantie op de LUXORliving producten. Uiteraard volledig KNX gecertificeerd!, Interesse? Laat het weten via jouw contactpersoon. Kijk gewoon op www.LUXORliving.NL

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 16-12-2022
Project

Het volledig renoveren van een monumentale boerderij, in de stijl van toen maar met de techniek van nu. Dat was de uitdaging waar installatiebedrijf Vennegoor uit Weerselo voor stond. De verbouwde woonboerderij herinnert nog altijd aan het rijke verleden. Het LUXORliving domoticasysteem van Theben tilde het eeuwenoude gebouw over van het heden naar de toekomst. Het geeft de bewoners bedieningsgemak, een veilig gevoel en veel opties voor meer.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 16-12-2022
Productinformatie

De nieuwe elektromotorische stelaandrijving CHEOPS S KNX van Theben is de perfecte oplossing voor de regeling van verwarmings- en koelsystemen in de KNX-gebouwautomatisering. De krachtige stelaandrijving is de perfecte combinatie van een hoge maximale stelkracht tot 220 N, grote flexibiliteit door twee binaire ingangen en zeer hoge veiligheid dankzij KNX Data Secure.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 16-12-2022
Productinformatie

theMura bewegings- en aanwezigheidsmelders voor wandmontage (inbouw) met toets voor vrij in te stellen parameters zijn perfect geschikt voor een energie-efficiënte verlichtingsregeling, bijvoorbeeld in afzonderlijke kantoorruimtes, woonruimtes, gangen, trappenhuizen, kelders en wc's. Een breed assortiment aan productvarianten biedt u voor bijna elke toepassing in uw eigen huis of in de functionele bouw een geschikt apparaat – ook voor gebruik in de KNX-gebouwautomatisering en met het op KNX gebaseerde LUXORliving Smart Home-systeem.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 16-12-2022
Productinformatie

iON KNX drukknoppen en ruimteregelaars zijn niet alleen verkrijgbaar in conventioneel wit (verkeerswit, RAL 9016, glanzend), maar ook in varianten met een zwart (diepzwart, RAL 9005, mat) en zilverkleurig oppervlak (wit aluminium, RAL 9006, zilvermetallic). Theben vervult daarmee de wens van vele klanten naar KNX-druktoetsen in aantrekkelijke kleurvarianten voor de individuele vormgeving van een ruimte.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 16-12-2022
Productinformatie
Evenement
Blog
Voorbereiden op BENG

BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) wordt vanaf 2021 de energienorm voor o.a. nieuwe woningen. De energiebehoefte van de woning moet dan laag zijn en de energie moet duurzaam worden opgewekt. De energieprestatie van de hele woning komt dus onder de loep te liggen. Daarbij gaat het niet alleen om de bouwkundige aspecten, maar ook om de comfortinstallaties. BENG is de opvolger van de eerder geldende EPC (Energie Prestatie Certificaat) De bouwer moet zowel voor- als achteraf kunnen aantonen, dat de woning aan de minimale BENG-eisen voldoet. Bewoners hebben namelijk het recht om na bijvoorbeeld een jaar of na drie jaar, de energieprestatie op te vragen. Bijvoorbeeld omdat het energieverbruik hoger is dan aanvankelijk werd aangegeven. Dit geldt zowel voor de huursector als voor de particuliere markt. Het is dus zaak, dat de energiestromen gevolgd kunnen worden en nog mooier als ze kunnen worden bijgestuurd.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 07-12-2020
Evenement
Evenement
Productinformatie
Evenement
Productinformatie
Evenement
Project

Commercieel gebouw: KNX producten van Theben in de hoogste toren van Maleisië Een internationaal KNX referentieproject wat door trots de moeite waard is om te delen. Zoals de KNX-standaard in gebouwautomatisering wereldwijd erkent wordt, toont de 635 meter hoge Menara PNB 118-wolkenkrabber in het hart van Kuala Lumpur op indrukwekkende wijze. Als het in 2024 voltooid is, wordt dit het hoogste gebouw in Maleisië. Maar zelfs de intrinsieke waarden overtuigen: KNX-producten zorgen voor comfortabele en betrouwbare gebouwautomatisering.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 26-11-2019
Status

photo Herfst, regen, zonneschijn, laagstaande zon.. Lees de whitepaper! Het weerstation Meteodata integreert harmonieus in elke gevel van hout, beton, Eternit en elk kleurenschema. Windregistratie onafhankelijk de windrichting en meet de windsnelheid zelfs met ijs en sneeuw. De regensensor is ongevoelig voor vervuiling en detecteert regenval betrouwbaar. Kortom: ons weerstation Meteodata is een echte allrounder. Download hier de whitepaper: https://www.theben-nederland.nl/meteodata/

3 likes Reageer als eerste! 13-11-2019
Nieuws
Project

“Ik wil alleen het meest noodzakelijk en niet allemaal van die onzin die ik toch nooit gebruikt”, dat was de eerste zin tijdens het oriënterende gesprek met de opdrachtgever. Omdat LUXORliving zich beperkt tot de basis disciplines was de opdrachtgever snel overtuigd, mede doordat voldaan wordt aan een standaard, namelijk KNX. Uiteraard kan hij altijd via een iCloud (iHaus) omgeving zaken als Sonos, Philips Hue enzovoort koppelen, evenals spraaksturing via de 1Home app. Kortom, nu een paar maanden na oplevering, een super tevreden opdrachtgever in een prachtige woonomgeving.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 25-10-2019
Status

photo Theben heeft samen met PureDomotica een oplossing ontwikkeld om energie monitoring te integreren met SmartHome, waarbij beide via één app beschikbaar is voor de consument en centraal inzichtelijk via een dashboard. Uiteraard AVG proof, waarmee het voldoet aan de wet op de privacy. Nieuwsgierig? ....... kom kijken naar de primeur op de Vakbeurs Energie. https://www.vakbeursenergie.nl/nl/bezoekers-registratie/

4 likes Reageer als eerste! 02-10-2019
Project
Status

photo Een mooi initiatief… Onderwijs in SmartHome installaties bij ROC van Twente in Hengelo. Daar is bewust gekozen voor een standaard: KNX. En een systeem dat goed past bij het niveau van een ROC. Leerlingen kunnen vrijuit programmeren met LUXORplug software en testen met de app LUXORplay. Ook de W-kant wordt niet vergeten - warmtepomp is gekoppeld, etc. Geweldig om het enthousiasme te mogen ervaren! www.luxorliving.nl

6 likes 2 reacties 19-06-2019
Status

photo Namens het KNX bestuur, aanwezig bij de kick-off van Bits, Bicks & Behaviour op 5 november 2019. Blokkeer deze datum vast in je agenda. Een super leuke locatie om deze aftrap te organiseren........ Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Iedereen kan een mooi programma verwachten!

6 likes Reageer als eerste! 04-06-2019
Status
Status

photo Vorige week tijdens een fabrieksbezoek goeie discussies gevoerd over trends en marktontwikkeling op gebied van SmartHome en gebouwbeheer op KNX basis. Wil je ook eens (mee)discussiëren? Laat het me weten.

1 like 2 reacties 27-03-2019
Status
Evenement
Status

photo Afgelopen weken zijn een aantal installateurs weer prominent aanwezig geweest om ons mooie vak te promoten tijdens de open dagen van diverse scholen. Uiteraard hebben ze KNX laten zien. Loohuisgroep, Fleringen bij Deltion College te Zwolle en ROC Hengelo/Almelo van Lossergroep, Rijssen bij ROC Hengelo en Deltion te Zwolle Keizers, Oldenzaal bij Carmel College te Oldenzaal Goed bezig mensen! Laat dit een voorbeeld zijn voor iedereen. We zijn de studenten van nu, hard nodig zodra ze in het arbeidsproces actief worden.

Like dit als eerste! Reageer als eerste! 31-01-2019
Blog
Status

photo Deze week een bijdrage mogen leveren aan de minor domotica die op Hogeschool Utrecht wordt aangeboden. Tijdens een gastcollege e.e.a. verteld over de technologie achter (KNX) bewegingsmelders en aanwezigheidsmelders. Ook de mogelijkheden in de uitgebreide parameter setting zijn behandeld.

- met: Erik Karsemeijer

3 likes Reageer als eerste! 07-12-2018
Status

photo Vandaag een mooie bijeenkomst gehad met KNX specialisten om te discussiëren over de toekomst van SmartHome, DALI, IoT, Secure, RF en natuurlijk KNX. Toekomstig staan ons veel veranderingen te wachten. Mooi om hierover met de markt en ons productmanagement over te praten.

2 likes Reageer als eerste! 21-11-2018
Status

photo Leuke gesprekken gehad de laatste dagen op de TU boot, waar we met veel installateurs spraken over ons laagdrempelig SmartHome systeem, LUXORliving. Bediening via je smartphone wordt toch wel als toekomst gericht ervaren. Daarbij wordt de toekomstvaste investering erg op waarde ingeschat. Dit wordt gewaarborgd doordat gebruik is gemaakt van het KNX protocol als wereld wijde standaard. Niet perse duur en ingewikkeld maar juist toegankelijk. Komende week in Zwolle, Leeuwarden en Groningen

2 likes Reageer als eerste! 15-11-2018
Evenement
Comfortabel leven en toch energieneutraal wonen

Wij bieden een training voor de aannemer en woningbouwcoöperatie maar tevens voor de installateur, waarbij we een afwisseling maken in plenaire presentaties en parallelsessies die toegespitst zijn op de doelgroep. Tijdens deze training willen we u meenemen in de mogelijkheden omtrent slimme installaties, maar zeker ook dieper willen in gaan op de vraag: 'Wat levert het op?'

3 likes Reageer als eerste! 26-10-2018
Evenement
Over Edwin
  KNX Silver Professional

  Ik ben van mening dat je samen veel sterker bent en sneller je doel kunt behalen. Dit betekent dat je elkaar moet helpen en een ander iets gunt. Ambitieus, maar met respect naar anderen.....dat is voor mij een enorme drive om met leuke mensen, mooie dingen te realiseren.

  Persoonlijke website:
  http://www.theben-nederland.nl

  Werkgebieden:
  Fabrikant   -   Marketing & communicatie   -   Sales
Aanbevelingen
Er zijn nog geen aanbevelingen voor Edwin geschreven.

Forumberichten
arrow