Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
author
Erik Karsemeijer
Coördinator Minor Domotica bij Hogeschool Utrecht
Blog
Minor Domotica is overtekend

Na een zeer drukke tijd weer een update over de minor domotica. Hij was al vol, maar later hoorde ik dat er 12 studenten nog op de wachtlijst stonden. Deze heb ik dus moeten teleurstellen, ik heb niet genoeg hardware om de studenten van dienst te kunnen zijn. Voor het eerste blok van 10 weken heb ik voor elke week een gastspreker. Zelfs over warmtepompen, de buitenschil van een gebouw, enz. Ik zoek voor het tweede blok nog gastsprekers over oa netwerkveiligheid, IoT, protocollen zoals Bluetooth / Zigbee / Enocean, levenloop bestendig wonen, enz. Reacties zijn erg welkom. voor een indruk: https://canvas.hu.nl/courses/10145 erik karsemeijer

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 15-07-2019
Blog
Bericht
Blog
LiFi (Light Fidelity): de nieuw manier van draadloos netwerk?

Een stukje leesvoer: https://www.installatiejournaal.nl/verlichting/artikel/2019/03/wat-is-lifi-en-wat-zijn-de-mogelijkheden-1019422 De vraag gaat ook worden: wat doet met de menselijke hersenen. Er is nu een groep mensen die (enrstige) hinder hebben van onzichtbare lichtflikkeringen bij het gebruik van dimmers voor ledsystemen. Daar zou toch ook onderzoek naar gedaan moeten worden.

LEES MEER
Like dit als eerste! 1 reactie 25-03-2019
Blog
Status

photo Gisteren druk bezig geweest op de minorenmarkt van de Hogeschool Utrecht. Studenten enthousiast maken voor de minor domotica. Nou ja enthousiast maken.....dat zijn ze direct al als ze het lesprogramma lezen en zien in wat voor een fantastisch domoticalab ze gedurende een half mogen werken! Binnen enkele dagen zal de inschrijving weer overtekend zijn.

6 likes Reageer als eerste! 15-03-2019
Forum
Bericht

Vandaag is de site "Kies Op Maat" weer in de lucht. Hier kunnen studenten van alle hogescholen in Nederland weer een minor van 6 maanden gaan kiezen. De Hogeschool Utrecht heeft hier ook de minor Domotica weer staan, https://www.kiesopmaat.nl/modules/hu/FNT/136906/ . Komende weken kunnen maximaal 32 studenten zich weer inschrijven voor deze minor. Ik ben nu al weer bezig onze domoticaruimte weer gereed te maken voor komend jaar.
Ik sta weer open voor leuke uitdagende KNX produkten om deze te integreren in ons systeem.

5 likes Reageer als eerste! 12-03-2019
Bericht
Forumberichten
  • Een half jaar Smart Inside

    Top !!! op naar de 1000! :-) , de markt is groot en heeft enorm veel potentie. Iedereen heeft op...

  • Projectdocumentatie

    Beste professionals, Tijdens onze minor domotica, waar we elk jaar een groot aantal studenten...

  • xxter introduceert Pairot

    Begin November de Google Home gekoppeld aan de Pairot. Werkte in 1 keer, nu kunnen studenten...

arrow