Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
author
Theben
Leverancier van gebouw- en woningautomatisering
Nieuws
Project

Toen begin 2020 het noodlot toesloeg en Sylvia Krosse aan een operatie een dwarslaesie overhield, zag de toekomst er ineens noodlottig uit. Hoe zou Sylvia straks, na alle behandelingen, in haar oude vertrouwde omgeving de draad weer kunnen oppakken? Haar man René Krosse, chef-monteur bij Techtron Groep in Veenendaal, wilde er alles aan doen om Sylvia weer thuis met haar gezin te laten samenwonen. Dat hij vanuit zijn vak al het een en ander wist over woningautomatisering kwam erg goed uit.

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 29-11-2021
Nieuws
Project
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Status

photo Namens het gehele team van Theben Nederland, willen wij #KNX feliciteren met haar 30 jarig jubileum vandaag. Een duidelijk bewijs voor een jarenlang bewezen stabiel protocol. Graag zullen we nog jaren onze bijdrage leveren om de markt van woning- en gebouwautomatisering te laten groeien op basis van KNX.

3 likes Reageer als eerste! 20-10-2020
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Productinformatie
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Nieuwe ISO-norm: KNX IP Secure erkend als onafhankelijke veiligheidsstandaard

Brussel, 26 februari 2020 – KNX, het internationaal toonaangevende automatiseringsprotocol voor slimme woningen en gebouwen, bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn ontwikkeling. KNX IP Secure is namelijk erkend als de internationale veiligheidsstandaard EN ISO 22510. Daarmee is KNX IP Secure ’s werelds eerste genormeerde fabrikant- en applicatie-onafhankelijk beveiligingssysteem voor slimme woningen en gebouwen.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 10-03-2020
Productinformatie
Project

Bij de verbouwing van het gemeentehuis in Capelle aan den IJssel moest een andere installateur de klus afmaken dan degene die het aanvankelijk had ontworpen. Met hulp van Theben lukte het om de draad snel weer op te pakken en de verlichting zelfs op een slimmere manier te sturen en te dimmen dan oorspronkelijk voorzien was. Op een kostenefficiënte manier. Lees het hele referentieverhaal >>

LEES MEER
3 likes Reageer als eerste! 27-09-2019
Evenement
Evenement
Evenement
Maak kennis met Theben Smart Home-systeem LUXORliving op woensdag 2 oktober 2019

LUXORliving is het intuïtief regelbare Smart Home-systeem van Theben, dat alles biedt wat eengezinswoningen gezelliger maakt - afziet van alles wat sowieso niemand nodig heeft. Wie nu bouwt of renoveert kan LUXORliving het beste al meenemen in de planning. Tijdens deze training maak je kennis met de programmeersoftware LUXORplug en de gebruikersapp LUXORplay.

1 like Reageer als eerste! 08-08-2019
Nieuws
Project

Wonen op een eiland, buiten omringd door water en groen, binnen door luxe en comfort. Dat geluk hebben de bewoners van het appartementengebouw Rijshorst. De tien XL-appartementen hebben luxe leefruimtes én een domotica-installatie, die in elk appartement naar hartenlust is in te vullen. Alleen alle verlichting uitschakelen bij de voordeur? ’s Ochtends het daglicht langzaam laten doordringen door een geautomatiseerde zonwering? Of zelfs het koffiezetapparaat met de iPhone in werking zetten? Alles kan, dankzij de slimme KNX-actoren van Theben.

LEES MEER
5 likes Reageer als eerste! 18-06-2019
Project

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker ook bij woning- en gebouwautomatisering. Bij de transformatie van de voormalige Grolsch brouwerij in Enschede tot een luxe appartementencomplex, legde Theben de basis voor een flexibel domotica-systeem met het KNX woonconcept. Woningeigenaren kunnen nu à la carte kiezen voor de functies die ze willen automatiseren. De basis is het schakelen van verlichting, maar de mogelijkheden zijn oneindig.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 19-03-2019
Project

De Hanzehogeschool in Groningen is de grootste HBO-instelling in het Noorden van Nederland. De hogeschool telt meer dan 26.000 studenten en 3.000 medewerkers. Bij een grote ver- en nieuwbouwoperatie in 2014 kreeg de elektrotechniek een belangrijke rol in de duurzame ambitie. Door verlichting en ventilatie aan te sturen op beweging en aanwezigheid, kan de hogeschool nu flink wat energie besparen. En het binnenklimaat is sterk verbeterd.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 19-03-2019
Productinformatie
Evenement
LUXORliving Smart-Home-systeem | basistraining | 17 april 2019

LUXORliving is het intuïtief regelbare Smart Home-systeem van Theben, dat alles biedt wat eengezinswoningen gezelliger maakt - afziet van alles wat sowieso niemand nodig heeft. Wie nu bouwt of renoveert kan LUXORliving het beste al meenemen in de planning Tijdens de training maak je kennis met de programmeersoftware LUXORplug en de gebruikersapp LUXORplay.

1 like Reageer als eerste! 26-02-2019
Productinformatie

Theben presenteert de theRonda S KNX aanwezigheidsmelders voor de aanwezigheidsafhankelijke verlichtings- en klimaatregeling in kleinere kantoorruimtes, binnenruimtes en vochtige ruimtes (beschermingsgraad IP 54). Dankzij het bijzonder vlakke design met slechts 5 mm opbouw kan vooral de theRonda S360 KNX FLAT DE bijna onzichtbaar in het plafond worden geïntegreerd. theRonda S KNX heeft een rond detectiebereik van 360° en max. 64 m2 bij een 4 m hoge ruimte.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 26-02-2019
Nieuws
Productinformatie
Productinformatie
Project

Een internationaal KNX referentieproject wat door trots de moeite waard is om te delen. Zoals de KNX-standaard in gebouwautomatisering wereldwijd erkent wordt, toont de 635 meter hoge Menara PNB 118-wolkenkrabber in het hart van Kuala Lumpur op indrukwekkende wijze. Als het in 2024 voltooid is, wordt dit het hoogste gebouw in Maleisië. Maar zelfs de intrinsieke waarden overtuigen: KNX-producten zorgen voor comfortabele en betrouwbare gebouwautomatisering.

LEES MEER
Like dit als eerste! Reageer als eerste! 10-01-2019
Productinformatie
Productinformatie
Project

Hotel Oostzaan Amsterdam is het laatst toegevoegde juweeltje in het netwerk van Valk Exclusief hotels, de viersterrenplus- hotels van het grootste horecaconcern van Nederland. In dit fraai ingerichte hotel draait alles om het bieden van luxe, comfort en een prettige sfeer. De verlichting, gestuurd door KNX, draagt daar onopvallend aan bij. De unieke KNX led-dimmers van Theben wisten Van der Valk voor zich te winnen. In volgende hotels krijgt Theben-KNX daarom een nog grotere rol.

LEES MEER
4 likes Reageer als eerste! 28-09-2018
Nieuws
Op een eenvoudige manier je huis slim maken met Theben

Op 4 oktober vindt de eerste LUXORliving basistraining plaats bij Theben in Apeldoorn. Door één van onze specialisten worden alle ins- en outs besproken over het slim maken van woningen. Hiervoor is het LUXORliving pakket van Theben eenvoudig toe te passen zonder dat ingewikkelde programmeringen nodig zijn. Eenvoudig, slim en snel comfort in huis creëren.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 27-09-2018
Over Theben
  Met dochtermaatschappijen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Nederland en Singapore en met wereldwijd meer dan 60 vertegenwoordigingen behoort Theben AG met het hoofdkantoor in het Zwabische Haigerloch tot de toonaangevende fabrikanten van oplossingen voor de huis- en gebouwautomatisering. Wereldwijd heeft het familiebedrijf ca. 700 werknemers in dienst, waarvan er ca. 600 in Duitsland werken.

  Theben biedt slimme oplossingen voor energiebesparing in en rondom gebouwen. Naast de tijdregeling beschikt het bedrijf over knowhow op het gebied van verlichtingsregeling door LED-stralers, aanwezigheids- en bewegingsmelders, klimaatregeling met klokthermostaten en CO2-sensoren alsmede KNX-componenten voor de huis- en gebouwautomatisering. OEM-oplossingen ronden het veelzijdige productassortiment af.

  Het bedrijf is volgens DIN EN ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004 + Cor 1:2009 gecertificeerd en heeft een door het VDE-Institut erkend testlaboratorium. De producten van Theben werden al meerdere keren met gerenommeerde designprijzen bekroond. In 2015 kende de jury van de Plux X Awards het bedrijf de onderscheiding 'Most innovative brand 2015' in de categorie 'Verlichting en energie' toe.


  Website:
  http://www.theben-nederland.nl

  Werkgebieden:
  Aannemer   -   Adviseur   -   Fabrikant   -   Systeem integrator

  Jaar van oprichting: 1921
  Aantal medewerkers: 700


Contactgegevens
Aanbevelingen
Er zijn nog geen aanbevelingen voor Theben geschreven.

arrow