Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
author
Martin Hof
Senior Projectmanager
Nieuws
Nieuwe maatregelen verbetering energie-efficiëntie van gebouwen

Op dinsdag 10 maart is de zogenaamde EPBD III (Europese Energy Performance of Buildings Directive) omgezet in Nederlandse wet- en regelgeving door deze regels op te nemen in het Bouwbesluit. Dit heeft tot doel om de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren. Wat betekent dit concreet voor bedrijven actief in de gebouwde omgeving?

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 30-03-2020
Nieuws
Evenement
Vastgoed slim, veilig en gezond, dat is de toekomstbestendige ondergrond.

De gezamenlijke bijeenkomst van NEVAP, FME en FHI Gebouwautomatisering “Vastgoed slim, veilig en gezond, dat is de toekomstbestendige ondergrond” van 1 april a.s. is door de Corona crisis verplaatst naar 2 september 2020: Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland én onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, dragen wij zoveel mogelijk bij om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Alle evenementen worden daarom in deze periode door ons verzet om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. We hebben wel meteen een nieuwe datum voor de bijeenkomst vastgesteld: woensdag 2 september. Heeft u zich al aangemeld dan zetten wij uw deelname zetten automatisch om naar de nieuwe datum. U hoeft zich dus niet opnieuw te registreren. Kunt u op 2 september niet aanwezig zijn? Dan kunt u zich afmelden door een mail te sturen naar larissa.borsboom@fme.nl of door contact op te nemen met uw contactpersoon bij één van de organiserende organisaties. Nog even alle informatie op een rij: • Nieuwe datum: woensdag 2 september 2020 • Tijd: 13.30 uur - inloop, 14.00 - Start programma, 17.30 uur afsluiting met aansluitend een borrel • Locatie: FME 10e verdieping, Zilverstraat 69, Zoetermeer • Aanmelden: degenen die zich hadden aangemeld voor 1 april worden automatisch aangemeld als deelnemer voor 2 september. Bent u verhinderd, dan kunt u zich afmelden via de mail. We ontmoeten u graag op 2 september!Wie gaan er:   author
2 likes Reageer als eerste! 05-03-2020
Nieuws
Cursus Systeemarchitect Gebouw Automatisering en-Beheer start 7 februari 2020!

Gebouw automatisering moet uitgroeien tot volwaardige discipline, de rol van de Systeemarchitect Gebouw Automatisering en-Beheer is van groot belang. TVVL en FHI Gebouw Automatisering hebben daarom enkele jaren geleden het initiatief genomen om een opleiding systeemarchitect te ontwikkelen. De volgende groep cursisten gaat in februari van start. Je kunt hier nog aan mee doen, meld je aan of vraag om informatie: https://lnkd.in/gurdY-4 https://lnkd.in/gkRAgzT

LEES MEER
4 likes Reageer als eerste! 20-12-2019
Nieuws
Evenement
Slimme integratie van IoT, beacons en energieopslag van wetenschap tot eindgebruiker in de Johan Cruijff ArenA

Eindgebruikers-bijeenkomst Johan Cruijff ArenA 20 november 2019 De brancheorganisatie gebouwautomatisering organiseert eindgebruikerbijeenkomsten met als doel het samenbrengen van leden en eindgebruikers en het creëren van toegevoegde waarde. De eindgebruikerbijeenkomsten bieden een kennisplatform voor leden en eindgebruikers, binnen het waardeketen van gebouw automatisering. Tevens is er gelegenheid om te netwerken.Wie gaan er:   author
1 like Reageer als eerste! 25-10-2019
Nieuws
Bits, Bricks & Behaviour, presentatie track Behaviour: De reis naar een moderne digitale werkomgeving die past bij het werk van vandaag

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Branchevereniging voor Gebouw Automatisering de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Het doel van de conferentie is om de ontwikkelingen binnen gebouw automatisering aan te kaarten en om eindgebruikers met leveranciers van producten/diensten in contact te brengen. Gebouweigenaren, vastgoedbeleggers/-investeerders, projectontwikkelaars, directies en facility managers worden uitgenodigd om kennis met elkaar te delen en besef te creëren over de mogelijkheden voor een duurzamer Nederland. Het technisch verbeteren van gebouwen is een uitermate actuele kans voor gebouweigenaren, facility managers en gebruikers. De conferentie Bits, Bricks & Behaviour kan bogen op een jaarlijks stijgende interesse en toenemend bezoekersaantal. De conferentie vindt tegelijk plaats met het evenement Smart Homes & Intelligent Buildings. Bezoekers hebben toegang tot beide programma’s en de gemeenschappelijke informatiemarkt.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 23-10-2019
Nieuws
Nieuws
Bits, Bricks & Behaviour presentatie: Behaviour designing facilities for health en well-being

De gebouwde omgeving kan een positieve invloed hebben op het herstel van mensen. Klachten als angst, stress, pijn en depressie kunnen worden gereduceerd. Dit in tegenstelling tot het sickbuildingsyndroom waarin gebruikers bijvoorbeeld klagen over hoofdpijn, vermoeidheid en irritatie (ogen, neus, keel). De gebouwde omgeving kan de gezondheid en het welzijn van mensen bevorderen, maar het kan ook een negatieve invloed hebben.

LEES MEER
1 like Reageer als eerste! 09-10-2019
Nieuws
Nieuws
Bits, Bricks & Behaviour presentatie: Cursus Systeemarchitect en -Beheer

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Branchevereniging voor Gebouw Automatisering de conferentie Bits, Bricks & Behaviour. Het doel van de conferentie is om de ontwikkelingen binnen gebouw automatisering aan te kaarten en om eindgebruikers met leveranciers van producten/diensten in contact te brengen. De conferentie vindt tegelijk plaats met het evenement Smart Homes & Intelligent Buildings. Bezoekers hebben toegang tot beide programma’s en de gemeenschappelijke informatiemarkt.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 02-10-2019
Nieuws
‘Waterstof, de sleutel tot energietransitie’

Nu de regering concrete klimaatplannen en –doelen heeft opgesteld, is de energietransitie in Nederland in een hogere versnelling gezet. Waterstof speelt bij de omslag naar een duurzame energievoorziening een vooraanstaande rol, ook in de gebouwde omgeving, zegt Ad van Wijk, duurzame energieondernemer en deeltijd Professor Future Energy Systems aan de TU Delft.

LEES MEER
2 likes Reageer als eerste! 30-09-2019
Evenement
Eindgebruikersbijeenkomst informatieplicht energiebesparing

De brancheorganisatie gebouwautomatisering organiseert eindgebruikerskomsten met als doel het samenbrengen van leden en eindgebruikers en het creëren van toegevoegde waarde. De clusterbijeenkomsten bieden een kennisplatform voor leden en eindgebruikers, binnen de waardeketen van gebouw automatisering. Tevens is er gelegenheid om te netwerken.

1 like Reageer als eerste! 11-09-2019
Nieuws
Over Martin
Aanbevelingen
Er zijn nog geen aanbevelingen voor Martin geschreven.

Forumberichten
Martin is nog niet actief geweest op het Smart Inside Forum.
arrow