Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Forum
Nieuws
Matter is de naam voor nieuwe smart home standaard

Al langere tijd zijn er gesprekken gaande tussen de grote tech-bedrijven en verschillende fabrikanten van smart home producten en systemen. Zij wilden graag een nieuw, draadloos protocol ontwikkelen en deze als standaard op de markt brengen. Deze gesprekken zijn nu tot een besluit gekomen. Eind dit jaar moeten de eerste producten met het protocol Matter op de markt komen.

LEES MEER
2 likes 2 reacties 31-05-2021
Bericht

Door de opkomst van Smart Buildings, krijgen installateurs steeds vaker een leidende rol, zo constateert Technniek Nederland. Vakmensen die zich verdiepen in sensortechnologie, slimme regeltechniek en IoT, maar bijvoorbeeld ook beheer en onderhoud op basis van data-analyse gaan een prominente rol vervullen. Lees het hele verhaal in Elektro Praktijk: https://elektropraktijk.nl/%E2%80%98Installateurs-hebben-steeds-vaker-een-leidende-rol%E2%80%99.html

2 likes Reageer als eerste! 14-01-2021
Nieuws
Bericht

Het is verplicht, maar nog lang niet in alle gevallen vraagt de overheid bij aanbestedingen naar open standaarden. Het Forum Standaardisatie beheert een lijst met open standaarden voor de publieke sector, de zogenaamde ‘pas toe of leg uit’- lijst. Worden die standaarden gebruikt in de praktijk? Ja, zegt de directeur bij het Forum, maar het gaat wel erg langzaam. Te langzaam soms. Bekijk de voortgang en het overzicht op de website van het Forum: https://magazine.forumstandaardisatie.nl/monitor-open-standaarden-1/cover

1 like Reageer als eerste! 24-07-2020
Bericht
Status

photo Steeds meer woningeigenaren willen een eigen oplaadstation voor hun elektrische auto. Maar dat roept een aantal vragen op. Hoeveel energie vragen ze? Kun je je wagen opladen wanneer je maar wilt? Hoeveel energie is er beschikbaar? Is het op bepaalde momenten goedkoper om je wagen op te laden? KNX Smart Home biedt hiervoor oplossingen. Lees het uitgebreide artikel hierover: https://bit.ly/3dhABvb

2 likes Reageer als eerste! 18-06-2020
Bericht

Cyber Security blijft een topic dat bovenaan de agenda moet. In een recent artikel in Security Management zegt Aiko Pras, hoogleraar Internet Security. “Het gaat helemaal niet om het protocol, een hack kan bij elke standaard gebeuren. De kern van het probleem ligt bij de installateurs. Zij zijn gewend iets af te leveren dat na oplevering klaar is. Maar bij IoT werkt dat niet zo, daar blijft security áltijd hoofdzaak.” Lees alle tips en het artikel: https://www.securitymanagement.nl/slimme-gebouwen-hoe-voorkom-je-dat-hackers-de-boel-overnemen/

Slimme-gebouwen-hoe-voorkom-je-dat-hackers-de-boel-overnemenHet verbinden van een gebouwsysteem met internet zorgt voor gebruiksgemak, maar het levert ook risico’s op. Hoe voorkom je dat hackers de boel overnemen?

https://www.securitymanagement.nl/slimme-gebouwen-hoe-voorkom-je-dat-hackers-de-boel-overnemen/

2 likes Reageer als eerste! 11-06-2020
Bericht

Coen van Oostrom, topman van Edge, vertelt dat hij zijn vastgoedtak en technologie-tak weer uit elkaar heeft getrokken. Hij merkt dat vastgoed en technologie een hele andere dynamiek hebben. Wel blijft Edge een eigen, technologisch platform voor slimme gebouwen ontwikkelen. Dit platform wordt straks ook aan derden geleverd, dus niet alleen in de zeer duurzame en innovatieve gebouwen die de Edge zelf ontwikkelt.
Lees meer over de visie en aanpak van Coen van Oostrom en Edge, in dit interview in Sprout: https://bit.ly/2LZU6xu

Waarom Coen van Oostrom Edge niet meer als proptech disrupter neerzet | SproutVastgoedondernemer Coen van Oostrom bouwde zijn OVG Real Estate twee jaar geleden om tot proptechbedrijf. Met zijn intelligente kantoren zou Edge Technologies de vastgoedwereld disrupten, maar de praktijk bleek weerbarstig. ‘We dachten tech en vastgoed te kunnen integreren, maar dat is niet...

https://bit.ly/2LZU6xu

2 likes Reageer als eerste! 26-05-2020
Nieuws
Bericht

De Internationale vakbeurs Light+Building, die van 8 tot en met 13 maart in Frankfurt zou plaatsvinden, gaat niet door. De beurs is verplaatst naar een nader te bepalen datum in de tweede helft van september 2020. De reden voor het uitstel is het Corona-virus. Na Duitsland komen de meeste bezoekers aan de beurs gewoontegetrouw uit China en Italië!
Als er meer nieuws is, brengen we je op de hoogte.

2 likes Reageer als eerste! 24-02-2020
Status

photo Vandaag ben ik op Smart Building Conference in het Okura Hotel in Amsterdam. Het is de officiële opening voor de beurs ISE 2020, die vanaf morgen in de RAI plaatsvindt. KNX Association is zowel op deze conferentie als op ISE 2020 prominent aanwezig. Kom je een bezoek brengen?

3 likes Reageer als eerste! 10-02-2020
Bericht

Naar aanleiding van de Cyber Security Meetings die we in november en december organiseerden, schreef Installatie Journaal een helder artikel. Kon je de sessies niet bijwonen, lees dan het artikel: https://www.installatiejournaal.nl/beveiliging/artikel/2020/01/de-praktische-kant-van-online-beveiliging-10110398
Of bezoek de sessie van Martin van Ling over Cyber Security op 6 februari tijdens de VSK.

De praktische kant van online beveiligingHackers die een verlichtingssysteem overnemen, veroorzaken misschien irritatie maar ze richten geen schade aan. Wel laten ze zien dat het kan, en daar zit 'm de kneep. Want wat als er iemand kwaad wil en op bedrijfsgegevens uit is? Of privégegevens voor chantage? Aan cybersecurity moet serieus...

https://www.installatiejournaal.nl/beveiliging/artikel/2020/01/de-praktische-kant-van-online-beveiliging-10110398

4 likes Reageer als eerste! 07-01-2020
Forum
Nieuws
Bekendheid Smart Home onder Nederlanders verdubbeld sinds 2015

Steeds meer Nederlanders zijn bekend met het fenomeen Smart Home. Inmiddels is 62% van de Nederlandse bevolking op de hoogte van het verschijnsel; een verdubbeling ten opzichte van 2015. Ruim twee derde van deze groep bezit tenminste één slim apparaat. Gemiddeld bezitten consumenten die bekend zijn met Smart Home vier intelligente apparaten. Dat blijkt uit de Smart Home Monitor 2019 van onderzoeksbureau GfK in samenwerking met de Smart Home Society.

LEES MEER
4 likes Reageer als eerste! 06-09-2019
Blog
Geslaagde netwerkbijeenkomst vergroot bewustzijn bij Professionals

Wat weten we van cyber security? Als techneuten beginnen we in veel gevallen meteen over VPN’en, beveiligde routers, slimme hardware of KNX Secure. Maar het grootste gevaar is de mens zelf. Dat vertelde Ron Oostveen, ethical hacker bij KPN op de KNX metwerkbijeenkomst. Besef als system integrator dat jij en je laptop een ‘hot target’ bent voor een hacker. Via jouw laptop kan hij bij veel klanten van jou het netwerk binnenkomen.

LEES MEER
5 likes 2 reacties 07-06-2019
Status
Status

photo Gratis wonen in een huurhuis vol elektronica. Dat is een ontwikkeling die de komende decennia mogelijk ook in ons land zal verschijnen. In China gaat het inmiddels die kant op, zo vertelde Boris Geheniau in een presentatie op Building Holland. Als bewoner moet je het dan niet erg vinden dat bedrijven als een soort Big Brother in je leven meekijken. Lees hier meer over dit concept. https://bit.ly/2Ii1Cno

5 likes Reageer als eerste! 12-04-2019
Blog
IoT zorgt voor groeispurt in wereld van Smart Homes en Smart Buildings

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) leidt tot nieuwe records in het segment van de slimme woningen en gebouwen. Daarbij gaat het niet alleen om reguliere consumentenoplossingen, maar ook om specifieke netwerken gekoppeld aan IP-gebaseerde oplossingen. Vandaag de dag bereiken IP en digitalisering alle gebieden van het leven. Door die problemen en onderwerpen tijdig te identificeren, kon KNX een infrastructuur creëren, bekend als KNX IoT, die IoT-fabrikanten en systeemintegratoren voorziet van belangrijke technologie en expertise voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het IoT. Dit maakt het mogelijk om het portfolio met producten aanzienlijk uit te breiden voor onderwerpen als energiebeheer, mobiliteit, hernieuwbare energie, energieopslag, slimme meters en smart grid.

LEES MEER
3 likes 3 reacties 19-03-2019
Status

photo Vanochtend waren we te gast in het Domoticalab van de Hogeschool Utrecht. We spraken er met de eerste enthousiastelingen die op onze community als Smart Expert aan de slag willen gaan. Heb je vragen, ben je actief op het Forum of zoek je bepaalde kennis over woning- en gebouwautomatisering? De Smart Experts staan te popelen om jou een passende reactie te geven!

- met: Hedser Heinsius, Johan de Jong, Martin van Barneveld, Peter Verhulst, Erik Karsemeijer

2 likes 3 reacties 08-03-2019
Forum
Nieuws
Status

photo Bijzonder drukke dag op ISE2019 met weer talloze innovaties. Zoals hele fraaie multisensor/bewegingsmelders van Steinel (voor KNX) die niet alleen op beweging (en nog 6 andere zaken) maar ook op basis van ademhaling detecteren of er mensen in de ruimte aanwezig zijn. Erg handig voor een Yoga-klas ????!

3 likes Reageer als eerste! 06-02-2019
Bericht

Wil je volgende week de beurs ISE in Amsterdam bezoeken, en je hebt nog geen entreekaart. KNX Nederland heeft nog voldoende 'vouchers'. Daarmee bespaar je € 175,-. Want dat kost een entreekaart als je die aan de deur moet kopen. Dus wil je gratis naar binnen, mail je naam naar info@knx.nl.

2 likes Reageer als eerste! 30-01-2019
Status

photo Vandaag is in in Petten (N-H) het Smart Grid Interoperability Laboratorium geopend, een onderzoekscentrum van de Europese Unie. Het internationale onderzoeksbureau van de EU, het JRC, heeft een modelwoning - een smart home - gebouwd waarin onderzoekers zoeken naar universele en interoperabele manieren om energie, data en commando's uit te wisselen. Een erg boeiende plek die een bezoek waard is. Wie zou mee willen naar een excursie op deze plek??

4 likes 1 reactie 29-11-2018
Bericht

Wil je in 1 dag op de hoogte zijn van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van gebouwautomatisering en domotica? Kom op 22 november naar de Jaarbeurs voor 2 conferenties in 1: Bits, Bricks & Behaviour én Smart Homes & Intelligent Buildings. Wil je een gratis toegangskaart? Schrijf je in via onderstaande link en gebruik de relatiecode BBB1204.
https://registration.n200.com/survey/0k4nu55lrl3fj

Visit - Event registration made easyDiscover a comprehensive event registration platform built for organizer success, designed to inspire attendees.

https://registration.n200.com/survey/0k4nu55lrl3fj

3 likes Reageer als eerste! 11-10-2018
Bericht

We zijn gestart. Smart Inside is live en de eerste professionals in woning- en gebouwautomatisering hebben een profiel aangemaakt en geactiveerd. Wil je ook meepraten en meedoen aan dit nieuwe platform, maak dan een profiel aan! We zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Reageer op mijn post of stuur een mailtje naar redactie@smartinside.nl. Ik zie jullie status, vraag, projecten of forumposten graag tegemoet.

Like dit als eerste! 2 reacties 06-09-2018
Over Rob
    Ik geef leiding aan Stijlmeesters, een communicatiebureau actief in met name de installatie-, bouw- en energiesector. Vanuit die functie ben ik ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de marketing en communicatie voor KNX Nederland en KNX België.

    Persoonlijke website:
    http://www.stijlmeesters.nl

    Werkgebieden:
    Marketing & communicatie


Aanbevelingen
Er zijn nog geen aanbevelingen voor Rob geschreven.

Forumberichten
arrow