Home Inloggen Evenementen Forum Documentatie
Aanmelden / Inloggen
Nieuws
Bekendheid Smart Home onder Nederlanders verdubbeld sinds 2015

Steeds meer Nederlanders zijn bekend met het fenomeen Smart Home. Inmiddels is 62% van de Nederlandse bevolking op de hoogte van het verschijnsel; een verdubbeling ten opzichte van 2015. Ruim twee derde van deze groep bezit tenminste één slim apparaat. Gemiddeld bezitten consumenten die bekend zijn met Smart Home vier intelligente apparaten. Dat blijkt uit de Smart Home Monitor 2019 van onderzoeksbureau GfK in samenwerking met de Smart Home Society.

LEES MEER
4 likes Reageer als eerste! 06-09-2019
Blog
Geslaagde netwerkbijeenkomst vergroot bewustzijn bij Professionals

Wat weten we van cyber security? Als techneuten beginnen we in veel gevallen meteen over VPN’en, beveiligde routers, slimme hardware of KNX Secure. Maar het grootste gevaar is de mens zelf. Dat vertelde Ron Oostveen, ethical hacker bij KPN op de KNX metwerkbijeenkomst. Besef als system integrator dat jij en je laptop een ‘hot target’ bent voor een hacker. Via jouw laptop kan hij bij veel klanten van jou het netwerk binnenkomen.

LEES MEER
5 likes 2 reacties 07-06-2019
Status
Status

photo Gratis wonen in een huurhuis vol elektronica. Dat is een ontwikkeling die de komende decennia mogelijk ook in ons land zal verschijnen. In China gaat het inmiddels die kant op, zo vertelde Boris Geheniau in een presentatie op Building Holland. Als bewoner moet je het dan niet erg vinden dat bedrijven als een soort Big Brother in je leven meekijken. Lees hier meer over dit concept. https://bit.ly/2Ii1Cno

5 likes Reageer als eerste! 12-04-2019
Blog
IoT zorgt voor groeispurt in wereld van Smart Homes en Smart Buildings

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) leidt tot nieuwe records in het segment van de slimme woningen en gebouwen. Daarbij gaat het niet alleen om reguliere consumentenoplossingen, maar ook om specifieke netwerken gekoppeld aan IP-gebaseerde oplossingen. Vandaag de dag bereiken IP en digitalisering alle gebieden van het leven. Door die problemen en onderwerpen tijdig te identificeren, kon KNX een infrastructuur creëren, bekend als KNX IoT, die IoT-fabrikanten en systeemintegratoren voorziet van belangrijke technologie en expertise voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het IoT. Dit maakt het mogelijk om het portfolio met producten aanzienlijk uit te breiden voor onderwerpen als energiebeheer, mobiliteit, hernieuwbare energie, energieopslag, slimme meters en smart grid.

LEES MEER
3 likes 3 reacties 19-03-2019
Status

photo Vanochtend waren we te gast in het Domoticalab van de Hogeschool Utrecht. We spraken er met de eerste enthousiastelingen die op onze community als Smart Expert aan de slag willen gaan. Heb je vragen, ben je actief op het Forum of zoek je bepaalde kennis over woning- en gebouwautomatisering? De Smart Experts staan te popelen om jou een passende reactie te geven!

- met: Hedser Heinsius, Johan de Jong, Martin van Barneveld, Peter Verhulst, Erik Karsemeijer

2 likes 3 reacties 08-03-2019
Nieuws
Status

photo Bijzonder drukke dag op ISE2019 met weer talloze innovaties. Zoals hele fraaie multisensor/bewegingsmelders van Steinel (voor KNX) die niet alleen op beweging (en nog 6 andere zaken) maar ook op basis van ademhaling detecteren of er mensen in de ruimte aanwezig zijn. Erg handig voor een Yoga-klas ????!

3 likes Reageer als eerste! 06-02-2019

Wil je volgende week de beurs ISE in Amsterdam bezoeken, en je hebt nog geen entreekaart. KNX Nederland heeft nog voldoende 'vouchers'. Daarmee bespaar je € 175,-. Want dat kost een entreekaart als je die aan de deur moet kopen. Dus wil je gratis naar binnen, mail je naam naar info@knx.nl.

2 likes Reageer als eerste! 30-01-2019
Status

photo Vandaag is in in Petten (N-H) het Smart Grid Interoperability Laboratorium geopend, een onderzoekscentrum van de Europese Unie. Het internationale onderzoeksbureau van de EU, het JRC, heeft een modelwoning - een smart home - gebouwd waarin onderzoekers zoeken naar universele en interoperabele manieren om energie, data en commando's uit te wisselen. Een erg boeiende plek die een bezoek waard is. Wie zou mee willen naar een excursie op deze plek??

4 likes 1 reactie 29-11-2018

We zijn gestart. Smart Inside is live en de eerste professionals in woning- en gebouwautomatisering hebben een profiel aangemaakt en geactiveerd. Wil je ook meepraten en meedoen aan dit nieuwe platform, maak dan een profiel aan! We zijn erg benieuwd naar jullie reacties. Reageer op mijn post of stuur een mailtje naar redactie@smartinside.nl. Ik zie jullie status, vraag, projecten of forumposten graag tegemoet.

Like dit als eerste! 2 reacties 06-09-2018
Over Rob
  KNX Bronze Professional

  Ik geef leiding aan Stijlmeesters, een communicatiebureau actief in met name de installatie-, bouw- en energiesector. Vanuit die functie ben ik ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de marketing en communicatie voor KNX Nederland en KNX België.

  Persoonlijke website:
  http://www.stijlmeesters.nl

  Werkgebieden:
  Marketing & communicatie


Aanbevelingen
Er zijn nog geen aanbevelingen voor Rob geschreven.

Forumberichten
 • Fotos

  Dat lijkt me inderdaad een handige toevoeging Hedser, we gaan de developers vragen om dit toe te...

 • Net geregistreerd

  Beste Tim, Leuk dat je een profiel hebt aangemaakt. Het doel van dit platform is het bouwen van een...

arrow